4.3.2013

Halare för nästa vinter fixad

Idag levererade UPS ett paket direkt till vår dörr. Och jag kände mig som en storbloggare som får en massa gratis grejs levererade hem till sig.

Nå paketet kom från Danmark och var allt annar än gratis. Jag köpte alltså en vinterhalare åt Kevin för nästa vinter.

En bra halare var något vi ville satsa på. Jag skulle ha velat köpa en begagnad men då jag kollade på Ticket To Heaven-halare på Huuto så märkte jag att folk vill ha massor pengar för sina gamla Ticket-halare. För nästan samma pris fick vi en ny halare (som var på rea) hemlevererad på några dagar.

Nu får vi bara hoppas att vi valde rätt storlek.

13 kommenttia :

 1. Oi, onko se semmoinen, missä on tähtiä? Mä päädyin palauttamaan tilaamani Ticketin haalarin, kun koko 86 vastaa kuulemma kokoa 92 ja pelkäsin, että Anton ei pysty kävelemään se päällä. Se olisi vähän surullista, jos toinen on juuri oppinut kävelemään:)

  //Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tähtihaalari! Bongailin niitä Huuto.netistä mutta ne oli aika kalliita myös käytettynä. Kuten Cato tossa alla kirjoittikin niin mänkin olen kuullut että uudet Ticketit ei olisi yhtä isokokoisia kuin ne vanhat.

   Jos Kevin ei pysty kävelemään niin se saa istua jossain lumikasassa. Sitä on helppo sitten vahtia. Muahahaaa, no eiii! :)

   Poista
 2. Jooh, det är så svårt att välja halare till nästa vinter. Speciellt när alla tillverkare har lite olika storlekar. Ticketena har tidigare iaf varit ungefär en storlek större, men nån sa igen att de här nyare (eller något visst års) modellerna skulle motsvara storlekarna ganska bra. Jag borde eventuellt också skaffa en halare till nästa vinter och har ingen aning vilken storlek jag skall ta :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo jag har också hört att nya Ticketina inte skulle vara så enorma till storleken.

   Poista
 3. Varför måste man köpa halare för nästa vinter redan nu!? Kan man inte bänta till hösten då man vet vilken storlek som behövs!? Eller är det totalt omöjligt att hitta bra dealar sen mera!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nå inte måste man köpa halare nu :) Vi valde ändå att göra det eftersom man nu får dem på rea och prisskillnaden till det som nästa vinters halare kommer att kosta ändå är ganska stor. Mig stör det inte om Kevvan går i en halare som är från förra säsongen :D

   Poista
 4. Hanna, för att de är på rea nu, antar jag?

  Jag köpte en Tickets 86:a åt Hilda i höstas.Alla jag frågade tyckte det sku va den för att den sku va ok hela vintern. Hon drunknar i den fortfarande o vintern är just förbi;)Så jo, de är stora i storleken. Sålänge kidsen int går spelar det välingen större roll hur stor halare man har, men i början då H gick var det lite klumpigt i en stor halare ;)

  Jag ska så jättegärna köpa en halare till nästa vinter men just nu låter jag bli..i bästa fall går den som hon har då ännu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj, men är inte storlek 86 för 1,5 åringar? Kevin blir ju 1,5 vid årsskiftet. Jag är nog ganska övertygad om att det blev rätt storlek för oss. Åtminstone hoppas jag det :D

   Hoppas Hilda kan använda sin ännu nästa vinter. Sen kan de vara samiksii med Kevvan för han har en likadan :D

   Poista
 5. Vilken storlek tog du för nästa vinter? Funderar också på om jag sku köpa färdigt men är så osäker på storleken. Vi använder 74 nu. Och varifrån beställer ni? Man lär sig så mycket nytt här på bloggen! :) Hälsar mamma P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi valde 86. Jag räknar med att Kevin är ungefär 80 på sommaren då han är 1 år gammal. Nu använder han storlek 74 men jag vet inte hur lång han är.

   Jag beställde direkt från Ticket To Heaven.

   Poista
 6. Bara som ett litet tips om det är nån annan som blev sugen på att köpa halare för nästa vinter nu så fanns det många jättekiva halare nedsatta med 50% (bland annat ticket to heaven ) i Jesper Junior i Sello (idag, tisdag) . Åtminstone i stl 86 fanns det ett par av och några i mindre storlekar också. Kollade inte så noga vilka stl det var då jag själv var ute efter en vår/höst halare-vilka ju självfallet är svindyra för tillfället.

  VastaaPoista
 7. Vår Olivili (Lillgubben) har en Ticket från några år tillbaka, typ år 2009/2010, i storlek 80 men då var halarna ännu ganska enorma så den motsvarar nog st 86 och den är passlig åt honom nu. På hösten var den ännu ganska stor och nu finns det ännu gott om rum att växa men han går riktigt bra i den och tycker inte den ser för stor ut (han fyllde 1 i oktober, så jag tror nog att 86 är riktigt passlig åt Kevin nästa vinter). Tyvärr tror jag inte att den går mera nästa vinter, så en halare åt honom borde jag eventuellt skaffa (måste kolla i vilket skick Flickans gamla halare är).

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!