20.3.2013

Listor listor!

Snart har den här familjen semester. Eller nå 3jorn har ledigt från jobbet så vi har två hela veckor att hänga tillsammans.

Det betyder att vi ska laga ordentlig mat varje dag. Jag brukar ju ofta äta rester från veckosluten, sallad, spenatsoppa och så lunchar jag ute en del. Jag hatar att planera vad vi ska äta. Det känns som vi alltid äter samma mat för vi inte orkar fundera och planera.

Nu tänker jag då planera färdigt vad vi ska äta och vilken dag. Så är det färdigt sen och jag behöver inte få gråa hår.

Jag har också sammanställt en lista på dom rätter vi har kunskap i att laga. Lite som en meny. Så är det lättare att komma på vad vi ska äta. Och listan fyller vi på alltid då vi fixat något nytt. Alltså ganska sällan, hah!

Nu ska matlagningsångesten nog minska lite hoppas jag. Tänk om ens den ena av oss skulle vara bra på att laga mat. Eller intresserad av att laga mat. Men det är så hiiiimla tråkigt.

2 kommenttia :

  1. Vitsi så skönt att nån annan int heller diggar matlagning! Jag har ju turen att mannen helt gärna ansvarar för matlagningen, sku nog hajoo annars. Blir bara störd på att jag så ofta ska behöva känna mig så onormal som kvinna när jag int sku kunna bry mig mindre om det...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Jag känner mig ofta skit för att jag inte kan laga mat. Det där med att bjuda folk på middag t.ex...det händer VÄÄÄÄLDIGT sällan. Och då blir det oftast tortillas för det kan man ju inte fucka up :D Men sen igen, jag är väl bra på så mycket annat så varför känna sig skit för att man inte diggar matlagning.

      Poista

Roligt att du kommenterar!