15.3.2013

Presentation av bilstolen

Förra veckan köpte vi en ny bilstol åt Kevin. Jag fick hjälp av Bilstolslotsen och hade några modeller som vi skulle kolla på. I slutändan blev det att välja mellan Britax Hi-Way II och Britax Max-Way.

Kevin satt bra i båda stolarna. Jag själv tyckte också aningen mer om Max-Way, man skulle ha fått välja färg och så var en liten spänningsmekanism bättre i den. Men eftersom vi har en Focus Hatchback som inte är någon stor bil så blev det slutligen Hi-Way som är mindre till de yttre måtten. Bilstolslotsen har skrivit inlägg om stolen här.

Nu har jag monterat fast stolen en bit in på bänken vilket gör att det blir riktigt bra med benutrymme där fram på passagerarsidan. När Kevin blir större så måste stolen monteras längre ut på bänken och då blir det aningen mindre utrymme för benen på frambänken. Men då kan man sätta passagerarstolens ryggstöd aningen mer upprätt vilket gör att man kan skuffa stolen lite bakåt, så på det viset får man lite mer utrymme. Stolen går också att montera på mittplatsen. Jag skulle ha önskat att det skulle ha följt med en kloss som man skulle ha kunnat lyfta barnstolen i lite mer liggande läge. Men kanske det ändå är bra så här.

Jag måste montera stolen två gånger före den satt ordentligt. Krävs nog lite träning.

Så jag antar att då man köper en bilstol så är det viktiga att den ryms i bilen, att man kollar att man ryms och sitta på passagerarsidan, att bebisen sitter bra och så klart att den är säker och har klarat sig i test.

En glad resenär.


Benutrymmet funkar bra för korta människor. Och vi är ju korta i denna familj.

Köpte ett extra nackstöd.


Nu kan man se Kevin via backspegeln vilket känns bra. Om man kör bilen ensam och har honom där bak så vet man ju inte vad han sysslar med.

11 kommenttia :

 1. Vi har också börjat fundera på nästa bilstol, men hoppas vi ska klara oss en stund till med den vi har (d.v.s. tills vi bytt bil i sommar, för nu har vi en liiiten bil). Hur lång är Kevin nu när ni bytte stol? Hadde han redan vuxit helt ur babyskyddet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi har en Britax multi-tech åt vår snart 2 åring och en Britax 2 way åt 4 åringen och en Britax Adventure åt 6 åringen, är super nöjd med alla :) Hade även Britax babyskydd åt alla 3 barn o gillade den såpass att jag fastnat helt för det här märket plus att de alltid får så bra i alla tester! Skulle nästan kunna vara i en reklam när när man har alla tre där på baksätet ;) Hälsn Britax mamman

   Poista
  2. Kevin är nu 72 cm lång och väger 10 kg. Så det började vara lite trångt i babyskyddet. Såg liksom inte riktigt bekvämt ut :)

   Poista
 2. Fråga: Varifrån har ni skaffat backspegeln? Borde hitta en sån till bilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi köpte den i Lastenturva i Varisto, där köpte vi stolen också.

   Poista
 3. Vi har en Hi-Way II åt Marius och har varit super nöjda med den. :)

  VastaaPoista
 4. Ai, dom säljer Hi-wayn i Finland? Trodde att den inte gick att fås här alls. Vi har förresten en extra distanskloss, vi fick 2 när vi beställde stolen och klossen från Sverige, ifall ni vill ha/köpa för en billig peng. Vi har sparat den ifall vi skulle byta Besafen till en Britax-stol men vi kan eventuellt skaffa en ny kloss sen... Vad kostade stolen förresten här? Tänkte just på eventuellt köp av en till, att är det billigare att köpa i Finland eller beställa från Sverige?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo alltså hon förklarade något om att dom hade fått en extra sats av stolarna. Jag vet inte om den är poistuva malli, om Max-Wayn ska ersätta den? Jag hörde joo att i sverige får man med klossen, men inte i Finland. Lite skit. Och försäljaren talade inget om klossen då det var tal om att få stolen i lite mer liggande läge.

   Stolen kostade 249 på Lastenturva. Vad kostade den i Sverige?

   Jag mailar dig angående klossen! :)

   Poista
 5. En sådan sku vi också behöva. Vad kostade den som ny? Har letat efter en begagnad men det finns ju inte ännu av tvåan med det längre stödbenet. :/

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!