2.3.2013

Second hand-brudklänning

Idag kom en bloggläsare och testade min brudklänning men tyvärr var den fel storlek åt henne. Jag tycker det är konstigt att ingen ännu startat en second hand-butik som skulle vara specialiserad på brudklänningar. Jag tror det skulle funka bra.

Egentligen är det ju lite vansinnigt att köpa en ny dyr klänning som man använder en dag. De flesta klänningar är säkert ändå i väldigt bra skick efter en dags användning. Det harmar mig att jag inte hyrde en klänning. Min tar nämligen mycket utrymme att förvara så jag skulle gärna sälja den.

Det känns också lite jobbigt att sälja eller köpa en begagnad klänning. Man måste åka hem till olika människor för att prova och den som säljer måste hitta en köpare som är i samma storlek som en själv. Om det skulle finnas ett ställe där klänningarna skulle vara samlade och man kunde testa flera på en gång så skulle det vara mycket lättare att skaffa begagnat och många fler skulle säkert göra det.

Jag såg att förra hösten har det ordnats ett evenemang i Tammerfors där man sålt vidare second hand-brudklänningar. Synd att det inte funnits något sådant i Helsingfors. Det kunde ju ordnas i samband med någon bröllopsmässa (fast dom som säljer brudklänningar skulle kanske inte tycka om det).


6 kommenttia :

 1. Det var så synd att den inte passade, den e så fin din klänning. Ingen dum ide alls med bröllops secondhandshop,den sku säkert gå ganska bra. Tack igen för att jag fick komma o testa :)

  VastaaPoista
 2. Lycka till med försäljningen av din brudklänning, hoppas det dyker upp en köpare som den passar på! Själv hyrde jag min klänning och det är något jag är väldigt nöjd över. Dels för att jag aldrig kände att jag måste ÄGA klänningen jag gifte mig i, och vi har ändå alldeles för lite förvaringsutrymme för att få plats med ett stort åbäke till klänning dessutom - som jag ändå aldrig, antagligen, skulle använda igen heller. Var jättebra att hyra faktiskt, man fick känningen omsytt så den passade och hade man ändrat sig och velat köpa den så hade man fått göra det, bara betala till så hade den varit ens egen. Och oj så skönt det var sen att bara få lämna tillbaka klänningen, man behövde inte bry sig om att få den tvättad eller något och slapp trycka in den i någon redan överfull garderob. Tycker att fler gott kunde hyra sina brudklänningar, det går precis lika bra att gifta sig i en hyrd klänning, och så sparar man ju lite pengar dessutom som man istället kan lägga på något annat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo det skulle nog ha varit mycket vettigt!

   Poista
 3. Lycka till med försäljningen av din brudklänning, hoppas det dyker upp en köpare som den passar på! Själv hyrde jag min klänning och det är något jag är väldigt nöjd över. Dels för att jag aldrig kände att jag måste ÄGA klänningen jag gifte mig i, och vi har ändå alldeles för lite förvaringsutrymme för att få plats med ett stort åbäke till klänning dessutom - som jag ändå aldrig, antagligen, skulle använda igen heller. Var jättebra att hyra faktiskt, man fick känningen omsytt så den passade och hade man ändrat sig och velat köpa den så hade man fått göra det, bara betala till så hade den varit ens egen. Och oj så skönt det var sen att bara få lämna tillbaka klänningen, man behövde inte bry sig om att få den tvättad eller något och slapp trycka in den i någon redan överfull garderob. Tycker att fler gott kunde hyra sina brudklänningar, det går precis lika bra att gifta sig i en hyrd klänning, och så sparar man ju lite pengar dessutom som man istället kan lägga på något annat.

  VastaaPoista
 4. Hej,

  har du kollat Lovebirds? www.lovebirds.fi - dom säljer begagnade klänningar i Helsingfors!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!