21.3.2013

Skitmaskin

Förutom att jag inte tycker om att laga mat så tycker jag inte heller om att sy. Jag brukar bli arg som fan. Jag tror det har att göra med att vi hade en krånglig symaskin hemma på 1980-1990-talet. Det var då jag skulle göra sypremiär och sy fina grejer (hade lärt mig på handarbetstimmarna). Maskinen bråkade hela tiden.

Nå nu har jag en ny fin Singer. Och vi har fungerat ganska bra ihop. Har inte blivit arg en enda gång. Förutom idag.

Jag skulle sy Kevins gardin men maskinen stärvade hela tiden. Och jag fattar inte vad som var problemet. Jag gjorde allt lika som tidigare. Men nålen liksom hoppade lite och fastnade någonstans. Hela tiden.

Jag var nästan färdig med gardinen då den började bråka riktigt ordentligt. Jag orkade inte sy hela sömmen. Fan också, det är väl därför det finns "silitysnauha" (snabbfållband?)! Så att man inte ska behöva sy med en idiotmaskin! Så halva sömmen är sydd och andra halvan är fastsatt med strykjärnet. Nå hoppas ingen går och inspekterar gardinen närmare. Fint blev det!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!