9.4.2013

Att simma i blöja

Nu är jag igen tvungen att ta reda på nya saker. Jag råkade googla "uimavaippa" (simblöja?) och märkte att detta tydligen också är en babypryl som orsakar delade åsikter. En del tycker att man absolut ska ha en sådan medan andra tycker att det är väldigt ohygieniskt och att en baddräkt som täcker en del av benen är bättre. Och så finns det också engångs simblöjor och tygvarianten.

En del simhallar kräver tydligen simblöja och andra förbjuder dem.

Kan ni inte berätta vad ni vet om ämnet?

bild
bild

6 kommenttia :

 1. På vårt babysim så måste man köra med iplay simbyxor/simdräkt, kolla http://www.vauvauinti.fi/, där finns en link.
  Men det går även att ha simblöja och vanlig simppare. Men vi har upplevt att den iplay byxan varit mycket bra.

  Folkhälsan igen har andra kriterier, det räcker med buntar på simdräkten så är den okej.

  VastaaPoista
 2. Vi har imsevimse simbyxa för de sa de att de ville att man skulle ha på babysimmet(inte märket just kanske men byxa). Jag tycker byxorna är helt super. Bara man har rätt storlek(så de sitter tätt i låren på baby) så håller de om det skulle hända en olycka. Självklart får man då gå upp från vattnet och tvätta/byta. Jag tror byxorna är bättre för de blir inte tunga när de är blöta och pösar inte upp i vattnet. Har man byxor som är plastiga så sa de att de kan pösa upp och bli som en ballong i vattnet och det är inte heller bra.

  VastaaPoista
 3. Vi har haft några par imse vimse och har varit jättenöjda. En gång hände det olycka i dem och allt hölls inne.

  VastaaPoista
 4. Jag jobbar som babysiminstruktör och "vi" rekommenderar inte engångs simblöjor, främst av den orsaken att det är slöseri både på miljö och plånbok. Om barnet kissar i bassängen kommer det i bassängen oberoende av simdräkt, men det gör inget eftersom det är rent. Om barnet skulle kakka i bassängen garanterar inte engångsblöjan att inget skulle komma i bassängen ändå... Vi brukar säga att oberoende om man använder simbyxor/dräkt/blöja så är det viktigast att den är åtsittande runt lår och midja, då brukar den vuxna hinna lyfta upp barnet ur bassängen ifall det kommer kakka (ifall det inte är megalöst alltså....) Därför gillar många "kestouimavaippan" eftersom de har resår och också ganska lång användningstid.
  Jag vet att andra simorganisationer kräver engångssimblöja, och allt som är meningen att simma i fungerar säkert bra i slutändan :)
  Sorry för den evighetslånga kommentaren...

  VastaaPoista
 5. Vi har aldrig haft annat än vanliga simbyxor på pojkarna. Helt säkert har det hänt kisiolyckor (men det "händer" även åt vuxna helt säkert och som Maria skriver så hjälper inte ens simblöjor då). Men kakiolyckor har det inte hänt.

  Då vi började i babysim, så sa instruktören att hon kommer ihåg att det "en gång förra året" hände en kakiolycka, men annors aldrig vad hon kommer ihåg.

  Viktigast är det väl att mata babyn minst 1,5 h före (mat i magen -> kakibrott) så de hinner kanske tömma magen före simningen. Men efter att våra pojkar blev äldre och detta inte kanske mer var så rätt, så har vi inte funderat desto mer på det. Bara hoppats på det bästa/eller glömt att det ens kan hända. Och med 2 pojkar (nu 3 och 5) så har vi nu ganska bra trackrecord.

  Jag tror att då barnet blir äldre (1 år+) så är det så roligt i simbassängen att kroppen "glömmer" att kaki... För ofta har våra pojkar kakibrott sedan efter en dag i bassängen (t.ex på resa) :)

  Dvs. helt vanliga simbyxor skulle jag satsa på! (förutom om det inte förstås finns REEEGLEEER i nån tassig simhall)

  VastaaPoista
 6. Tusen tack för era kommentarer! Jag är redan klokare :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!