24.4.2013

Detta halvvarma väder

Vad klär ni på era bebisar nu i detta halvvarma väder? Alltså på dom bebisar som sover ute? Sover dom i sina "välikausihaalaren"? Eller i fleecehalare? Eller något annat? Kevin verkar alltid vara helt svettig när han vaknar.

9 kommenttia :

 1. Senast i helgen var det ännu skinn, lådans sovpåse samt yllemellanhalare på som gällde. Liknande har vi egentligen haft hela vintern men då alltid också ruskovilla underkläder och två yllehallare.Och så några filtar. Skönt och bra. Desutom praktiskt då typen är så stor och lång att hen inte nästan skulle rymmas med vinterhalare.

  VastaaPoista
 2. På balkongen om det är varmt så kan du ju stoppa honom endast med yllehalarae +tillbehör:) på hösten hade vi poppens windfleece halare som var bäst! Typ body+strumppisar å den på:)
  Nu när vi går ut om han sover har han välikausi-under en tunn yllehalare-där under endast tunn body+strumpisar.

  VastaaPoista
 3. Alltså jag klär Leon i vårhalaren och under det en tröja ovanpå långärmad body och jeans.... Och så en filt på honom dessutom.

  VastaaPoista
 4. Nu satte jag honom och sova i bara yllehalaren + tillbehör. Fleecen och vårhalaren är för varm då det är en solig dag. Men om det är molnigt så funkar det bättre. Och sen om det är halvmulet... o-ou! Kunnon vetenskap dethär! :D

  VastaaPoista
 5. Vi har ingen bebis längre men ungen sover ute i alla fall. Ifall han bara sover ute i vagnen och vi inte är någonstans/på väg någonstans, så brukade han på vintern sova i Tickets värmepåse men nu när den är alldeles för varm tog jag fram mammalådans sovpåse. Den är nog redan för kort för Lillgubben men han sover ganska bra i den med benen lite i krok. Vi viker ner påsens övre kanter så att de kommer under hans axlar och skyddar övre kroppen också. På veckoslutet hade vi ännu en tunn filt där ovanpå, men det var kanske för mycket. Under har han helt vanliga kläder, halsskydd (eller en hjälmmössa), tunn mössa, vantar och yllestrumpor. Nån dag tror jag vi klädde även en tunn ylletröja, men då det är soligt och varmare behövs den nog inte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Har ni klippt hål för selen i mammalådans sovpåse eller hålls han bra i den ändå?

   Poista
  2. Nä, vi har inte klippt hål för selen men jag har klickat loss selens axelband från midjedelen och fäst axelbanden i varandra så att de kommer fast ovanpå barnets mage ungefär. De har räckt helt bra som sele åt oss, men egentligen behövs inget och ganska ofta sover han helt utan någon sele eftersom han ligger snällt stilla och inte klättrar ut ur vagnen. Och så när vi har gråtlarmet in i vagnen (som man väl på riktigt inte skulle få ha) så hör man genast om han börjar röra på sig i vagnen :) Men om jag kommer rätt ihåg så hade väl Neppe klippt hål i mammalådans sovpåse när de hade den i babyskyddet.

   Poista
 6. Jag tycker också det är såååå svårt! Jag har nu klätt Hubbe i en Newbie yllehalare med bomullsfoder, typ lika varm som en fleecehalare. Sen i mammalådans påse. Och det är nästan för mycket...

  VastaaPoista
 7. Noah sover i Reimas fleecehalare och med hjälm (alltså mössa-modell) på huvudet samt vantar och stickasockor. Men han sover inte på balkong utan ute på terassen och ibland slipper vinden lite till.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!