26.4.2013

Erfarenheter av Ebay och tullavgifter?

Åååh jag har hittat helt underbara babykläder på nätet. De säljs på Ebay och är billiga. MEN! Dom skickas från Sydkorea. Så man måste säkert betala både tullavgift och moms på plaggen. Och sen är det inte speciellt billigt mer.

Har någon av er erfarenhet av Ebay? Eller av att beställa kläder utanför EU?

6 kommenttia :

 1. Jag har beställt annat. Är varav värd mindre än 20 euro, så behöver du inte betala tull.
  Beställ i olika paket och be dem klistra en lapp på paketet där det står att innehållet är värt 19 euro ifall det är mer.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag läste på tullens sidor att gränsen är typ 5-10 euro. Sedan måste man betala. Kanske jag borde testa att beställa ett plagg och se vad som händer.

   Poista
 2. Jag har beställt en bikini nu men har inte fått den än, hur asom helst stod det att den var avgiftsfri att skicka, tull vet jag inget om ännu :)

  VastaaPoista
 3. Jag har beställt allt möjligt från ebay...kläder,väskor,böcker... Ibland fastnar de i tullen och ibland inte. De som jag har beställt av har skrivit på paketet att det är en gåva och värt typ 20 dollar eller liknande. De gånger som något fastnat i tullen har jag nog ändå "tjänat" på det, eftersom det har varit sååå mycket billigare på ebay och tullavgiften o momsen inte blivit så mycket ändå. Jag har oftast beställt från Kina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanske jag bara ska testa vad som händer :)

   Poista

Roligt att du kommenterar!