6.4.2013

Halarnas, kurabyxornas och de små skornas okända värld

Idag hälsade Kevin och jag på hos Marika och Elliot. Vi hängde på gården i kvällssolen. Kevin fick testa en gunga för första gången (våra gungor är ännu insnöade) och han var ganska så pokerface där han satt och frös reven av sig.

Det är sjukt bra att träffa folk som har barn som är lite äldre än ens egen bebbe. Man får se vad som komma skall. Elliot sprang omkring på gården som en stor kille. Jag insåg att vår vagnbebis nog snart behöver ytterskor och även en tunn halare för våren (som hoppeligen skulle passa ännu på hösten).

Vi måste ju börja komma ut. En gång fick Kevin sitta i en snöhög. Han tyckte det var astråkigt. Men nu känns det som att han snart kan sitta i sandlådan (bara den enorma snöhögen på sandlådan smälter) och göra saker (typ äta sand och gnaka på en spade?) och så misstänker jag att det inte tar sådär sjukt många månader före han redan springer omkring på vår gård.

Suck. Vi har ju inga vettiga utekläder åt Kevin ännu (har inte behövts eftersom han legat i vagnen) och nu ska vi dyka i halarnas, kurabyxornas, underställens och handskarnas värld. Känner mig helt vilsen. Hjälp!

7 kommenttia :

 1. Jag köpte just en grå remiahalare åt vår son. Funderade på en reimatec men konstatera att jag har kurisar om det är vått och ösregnar det så sitter vi nog inte ute i sandlådan! ;) Skor är ett helt annat kapitel. Hoppas på att det kanske går till sensommar/höst innan vi behöver fundera allvarligt på vad vi ska ha. Suck!
  H. mamma P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhu jo det är nog svårt med dom här nya sakerna. Inte kommer ju Kevin att gå förrän på sommaren men nog skulle det väl vara helt kiva med skor om han sitter i sandlådan eller så.

   Poista
 2. Kappahls Kaks Protex haalaren är bra och relativt billiga (under 50-lappen) och passar bra till våren/hösten. Vi har många Po.p haalaren som är 2-3ggr dyrare och en Kappis haalare som jag köpte åt första barnet och den är i helt prima skick ännu och kommer att passa trean också. Hittade ingen bild på den vi har men just nu finns det tydligen såna här http://www.kappahl.fi/article/haalarit (vi har en röd men finns också i blå och kostade 34,90€ men hade ännu en 20% rea kupong då jag köpte den). Haalarna är "välikausi" så tunna men vind- och vattentäta så egentligen behöver du inte kurisar därpå (så klart de skyddar haalaren). Storlekarna är "normala" kanske tom lite stora. Om Kevvan använder stl 74/80 nu skulle jag ta en 86cm så går den på hösten. Du kan ju alltid vika ärmarna. Aaron är ju 3mån yngre än Kevin så den vi har är 86cm och kommer att passa nästa vår. Vi har nu en 74cm fån Po.p.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för tipsen. Jag har tittat på Protex-halarna men inte vetat om dom är bra. Men tydligen är dom helt bra då :)

   Poista
 3. Jag totalvägrade att gå till lekparken innan mitt barn var över ett år. Vad ska han där och göra, tänkte jag väl. Rulla runt i sanden? (vi gjorde tydligen annat, minns inte vad, trots att det var sommar) Nu då han är nästan två och slänger sig på marken och gråter så fort jag föreslår att vi ska gå in. Man hinner nog vara ute sen:)

  Och det där med kläderna... Man behöver inte göra det så krångligt. Dyrast är inte alltid bäst och man kan ju alltid ha kurabyxorna på halaren (regnjacka vet jag inte om det behövs för små barn). Man bestämmer bara vad man vill ha (t.ex. vatten- och vindtät) och sedan får man välja snyggaste av alla med såna egenskaper:) PROVA skorna noga, jag köpte en gång PoP - stövlar som barnet växte ur på en månad (han sov i butiken så jag gissade), inte så kul då de kostade över 20 euro. Lycka till!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för tipsen! Det känns nog som jag gärna skulle snart börjar vara ute mer när vädret blir varmare. Och Kevin kanske inte orkar ligga/sitta i vagnen i evigheter. Vi ska se hur det blir! :)

   Poista
  2. PROMENADER! Det var det vi gjorde:) Barnet fick alltså gå själv (men lekparker är ju nog helt skoj, men jag hatar sanden..)

   //Samma anonyymi en gång till

   Poista

Roligt att du kommenterar!