16.4.2013

Kolhydratsfattigt?

Jag samlar fortfarande mod, kraft och inspiration till att lämna bort kolhydraterna från min kost för en tid. Jag gick tillbaka i bloggen för att kolla vad jag egentligen åt då för några år sedan då jag lchfade. Men tydligen har jag inte skrivit så mycket om maten då.

De stora målen är inget större problem men frukost, mellanmål och kvällsmål. Vad äter man då? Finns här någon som äter kolhydratsfattigt som har tips att dela med sig?

10 kommenttia :

 1. finns massa inspiration på instagram! sök på lchf bara så får du fram en hel drös med användare!

  VastaaPoista
 2. Fettfri mjölkkvarg, smakar äckligt men är mättande och bra. Tror jag. Så sa i alla fall min personal trainer.. :) Mvh Micciz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varför inte fullfet kvarg istället? Mättar MYCKET mer!

   Poista
 3. Har haft samma funderingar på sistone. Turkisk yoghurt, bär, nötter, ostar, ägg. Det blir lätt ganska dyrt vilket kanske inte uppskattas som hemmamamma.

  VastaaPoista
 4. Har du redan testat de magiska bananplättarna? 1 mosad banan och två ägg, sen steker man, gärna i kokosolja och äter med färska bär, kvarg eller glass. Det är så gott, man skulle ju aldrig tro det. Smakar varken ägg eller banan, utan bara som goda plättar. Sen kan man ännu trolla lite med jordnötssmör, mandelsmör eller fast kanel i smeten.

  VastaaPoista
 5. Kokta ägg
  Stekta ägg
  Proteinpulver, finns jätte goda smaker
  Kvarg
  Kvarg m kanel, stevia, raw kakao
  Nötter

  VastaaPoista
 6. Min favorit lchf-frukost är lidls grekiska yoghurt med lite frysta bär och egenlagad mysli med bara nötter och kokos. Mums! Ägg och en halv avokado är också gott och lätt att fixa. Tidigare fanns det också karppinen bröd i butikerna, men jag har inte sett dem på en tid... Till mellanmål brukade jag ofta äta mozzarella och tomat. Eller en burk tonfisk :)

  VastaaPoista
 7. Bloggläsare17.4.2013 10.46

  Jag har gett bananplättarna åt A också, stekta i kokosolja. Finns säkert några hälsorekommendationer det strider mot men hon älskar dem! A saknar Kevin :-)

  VastaaPoista
 8. Mina frukostar är alltid, ALLTID, vare sig jag äter lchf eller inte:
  Drink tips 1: Grekisk yogurt, frysta hallon och blåbär, vaniljpulver och kokosflingor.
  Drinktips 2: naturell yogurt, frysta bär, en banan och jordgubbsprotein.
  Drinktips 3: 1 kläckt ägg, grekisk yogurt, blåbär, en skvätt grädde och kokosflingor(denna hålls du mätt på länge!).
  drinkarna mixar jag i en mixer.

  Mellanmål är ofta kvarg och varma hallon jag rör ihop. vill jag lyxa till det strör jag över nötter eller frön.

  VastaaPoista
 9. TUUUUUSEN tack för alla tips! Ni friskade upp mitt minne. Nu ska jag bli frisk och sen ska jag ta tag i detta :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!