18.4.2013

Skitdagen med försvunna foton och sjukhusbesök

Vilken skitdag det var igår! Först lyckades jag radera hundratals foton från min iPhone. Jag har inte fotat alls med vanlig kamera så dit for alla foton på Kevin i 8-9-månaders ålder. Grrr. Nå det finns en minimal chans att det går att rädda ännu men vi ska se.

Men ännu värre var nog det att jag spenderade kvällen på Maria sjukhus och Öronkliniken. För att ta historien från början så kan jag berätta att jag hade lite ont i min tunga i måndags. Inte alls farligt, kändes som jag skulle ha bitit i den men jag hade inget minne av något sådant. På tisdag var det lite värre, läspade då jag talade och det var lite svårt att äta. Men jag tänkte att det går om. Tungan läker ju snabbt.

Men det gick inte om. Det blev värre. Kunde inte sova på natten och vanlig värkmedicin hjälpte inte alls. På morgonen försökte jag få en läkartid till hälsostationen men fick kalla handen. De uppmanade mig att gå till jouren på Maria sjukhus som öppnar kl. 16. Så jag fick vänta i 8 timmar men jag for dit. Det var en lång och helvetisk väntan.

På sjukhuset fick jag vänta i över en timme. Fick träffa en ytterst osympatisk läkare, var inne i hans rum i ungefär tre minuter. Han ville kolla mina infektionsvärden.

När jag satt och väntade på resultaten så kunde jag inte hålla mig mer. Jag hade så ont att jag satt och grät där i gången. Läkaren kom tillbaka och sa att han skickar mig till Polikliniken för öron-, näs- och halssjukdomar. Inget mer.

Ringde gråtande till min mamma och hon ordinerade mig att genast hoppa i en taxi och att hon skulle hämta mig från öronkliniken.

På öronkliniken var jag den enda patienten på jouren. Möttes av en trevlig sjukskötare som ganska snabbt gav mig Panacod och herregud sådan lättnad. Jag skulle ha kunna pussa honom av tacksamhet.

Nå. Jag blev undersökt. Via mun och näsa. Min tungpiering togs bort. De tog blodprov. Och jag grät för det tog så satans ont när dom undersökte i munnen. Men läkaren och sjukskötaren och sjuksköterskan var jätte snälla och sympatiska. Inte alls som den första läkaren.

Medan jag väntade på blodprovsreultaten fick jag ännu mer Panacod, en Burana 600 och bedövande gel på tungan. OMG så det var härligt. Jag nästan somnade i väntrummet. Ville aldrig aldrig aldrig stiga upp. Så skönt var det att sitta på den hårda stolen utan smärtor.

Mina infektionsvärden var förhöjda (fick jag veta först på öronkliniken, första läkaren kunde ju kanske ha berättat det) men det förblev lite oklart att vad som orsakat detta. Tungan är inflammerad och svullen och jag fick antibiotika, Panacod, Burana 600 och den härliga bedövande gelen.

Så nu hoppas jag att antibiotikan börjar hjälpa. Har fortfarande jätte ont men jag kan droga ner mig. Det har också uppstått en svullnad under hakan men det kan bero på gårdagens undersökningar. Jag kan inte riktigt äta eller prata. Om jag pratar så låter det som jag skulle ha en het potatis i munnen.

En så jäkla hemsk upplevelse. Jag fick inte ens styrka av att tänka på förlossningen smärtor. Det har brukat fungera ganska bra.

Nu skulle jag bara villa droga ner mig och sova. Men det går ju inte när man har en bebis. Får se hur jag klarar av denna dag. Puuust.


PS. Det betyder säkert att man blivit gammal då läkaren ser ut att vara yngre än själv.

PPS. Att inte kunna äta är ganska effektiv bantningskur.

10 kommenttia :

 1. oj nej! låter verkligen obehagligt med sådan där smärta! Har du haft piercingen länge?? kan det ha berott på den?

  Hoppas det snabbtblir bättre :)

  /sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag har haft piercingen i typ 15 år och det har aldrig varit några problem med den. Men det är mycket möjligt att någon bacill tagit sig in där.

   Tack ska du ha! :)

   Poista
 2. Staki dig! Hoppas det snabbt blir bättre. Vad beror det på? Är det flunssabiverkningar eller? Låter iaf obehagligt och otrevligt. Bra att du kan se det ens lite positivt. Även om du är sjuk så blir du åtminstone smal och snygg på kuppen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vet inte vad det beror på. Kanske något virus? Har nog inte haft flunssa på en tid nu. Hihii joo nu blir jag smal :P

   Poista
 3. neeej va märkligt! usch! krya på dej stackarn!

  VastaaPoista
 4. Fy! Hoppas det ger med sig snabbt. In med massa Panacod nu bara... :)

  VastaaPoista
 5. Huj så underligt!! Måtte kännas weird! Hoppas du snart får potisen ur munnen! Synd om din piercing :( Tänker du sätta den tillbaka då du är frisk? Eller läker tungans hål fort igen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag hade faktiskt annars också ta bort piercingen men jag visste att jag inte skulle få bort den själv eftersom kulorna satt så hårt fast. Så det var ju sjukt bra att dom tog bort den nu.

   Poista

Roligt att du kommenterar!