20.5.2013

Couscous åt bebis

Jag har varit lite lat med att fixa egen mat åt Kevin. Allt tog slut i frysen medan vi var sjuka och jag var på sjukhus. Och efter det orkade jag inte riktigt heller. Men nu har jag lite försökt fylla frysen igen. 

Igår lagade jag en helt ny rätt. Couscous med höna och grönsaker. Kevin fick det till middag idag och han älskade det. 

Jag tog modell från en Bona-burks innehållsförteckning. Jag kokade zuccini, morot, paprika, lite lök, lite tomat och broilerstrimlor. Fixade couscous i en annan kastrull. Tömde vattnet från grönsakskastrullen och blandade i couscousen. Kryddade med svartpeppar och persilja. Och sedan körde jag ett varv med stavmixern. 

3jorn såg maten i kastrullen före jag mosade allt och han var jätte avundsjuk på maten. Fast han just hade ätit middag. 

7 kommenttia :

 1. Jag såg couscous i butiken och tänkte att jag ska prova åt vår lilla herreman men köpte aldrig paketet. Nu måste jag nog också prova. Tack för inspirationen! :)
  mamma P

  VastaaPoista
 2. Ett tips: jag har via Monica Eisenmans blog på Mama hittat saltfri grönsaksbuljong (A.Vogel/Herbamare), som jag numer kokar grönsaker i när jag gör babymat. Ger lite mer smak åt det hela! Hennes blog är för övrigt annars också bra för babymatsinspiration! /Jessica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo jag läste också någonstans om dessa saltfria buljonger. Men jag har inte ännu hittat dem i butiken. Nå ärligt sagt har jag nog inte letat hemskt noggrannt :P

   Poista
 3. Låter gott! Kan du snälla tipsa om lite ungefär mängder o koktider. Är super dålig på att laga mat och behöver alltid ett recept att gå efter annars blir det katastrof. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öööh nå jag är ju inte heller någon mästerkock. Jag bara slänger i tavara och låter koka tills det är mjukt. Jag minns inte riktigt hur mycket jag satte av vad. Så att det blev en passlig blandning.

   Poista
 4. Tahukah anda langkah cara cepat menggugurkan kandungan untuk membantu mengatasi masalah kehamilan anda . Ada sebagian orang yang mempercayai asam jawa , kunyit asam , manjakani , jahe dan buah nanas muda , pepaya muda sebagai cara menggugurkan kandungan 100 berhasil dengan bahan alami . Meskipun beberapa makanan tersebut bisa menyebabkan keguguran . Tetapi itu hanya bereaksi jika kondisi kehamilan anda masih muda dan dalam kondisi lemah . Lantas , cara apa yang paling tepat untuk mengakhiri kehamilan dengan tuntas ? obat penggugur kandungan bisa anda jadikan solusi yang paling tepat dibandingkan cara tradisional tadi . Alat kelamin perempuan mempunyai bentuk yang berbeda-beda . Dan anatomi rahim wanita terkadang mengalami gangguan kewanitaan seperti keputihan . Bagaimana cara mengatasi keputihan yang biasa dialami pada perempuan . Dan salah satu masalah lagi yaitu mengalami kelonggaran organ intimnya , disini kami akan berbagi tips cara merapatkan miss v dengan cepat dan alami

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!