15.5.2013

Dagens barn

På kvällen var jag en stund på gården med Kevin. Där fanns också tre ca. 8-åriga pojkar som funderade vad de skulle göra. En av dem föreslog att de skulle gå in och se på Youtube och att de skulle turvis få välja video. Är det sådant som barn sysslar med nu för tiden? Nå nog spelade vi väl också Nintendo, men det var ju ganska harmlöst med Super Mario Bros. Tänk nu vad allt man kan hitta på Youtube!

När killarna hade försvunnit så uppenbarade sig några andra killar i kanske 10-års åldern. De var ute och lekte. De hackade varandra med pinnar, hade konstiga masker på ansiktet och lekte att de dödade varandra. Riiiight. Pinnar hade vi också i min barndom. Men dom här hade nog säkert tittat för mycket på Youtube.

3 kommenttia :

 1. Lite skrämmande tycker jag! Känner några familjer där föräldrarna låter sina 11-12 åringar spela k.18 spel och de har spelat redan sen några år tillbaka. Mest krigsspel, pang pang och jag ska döda dig.. Måste säga att det märks på deras beteende! De kan knappt uttrycka sej med ord, utan det är bara våld, slår, sparkar osv..de vet inte hur de ska vara.. Våld är enda sättet.. Hemskt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo sådär små borde nog bara få spela Super Mario :)

   Poista
 2. Det är nog tyvärr så nuförtiden. Internet och barn är svårt. Min son som är sju brukar se på barn filmer från Youtube. Han kan inte ännu skriva eller söka själv så det är ännu helt tryggt. Många av hans kompisar har egen iphone eller ipad. Han har ingendera ännu och jag tycker att han är alldeles för liten för det. Helt och hållet kan man ändå inte förbjuda det för det är dagens värld. Men jag har mycket fundera på det hur man kan begränsa allt som finns på nätet. Tur att det inte fanns Youtube och facebook då vi var små :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!