23.5.2013

Era bästa Resa till södern med bebis-tips?

Ni gav så jätte bra Resa med bebis-tips när vi skulle åka på kryssning så kan ni inte nu ge era bästa Resa till södern med bebis-tips? Då kanske man måste tänka på andra saker än då man åker på kryssning. Allt från frygresan, till packning, babyns mat, hettan etc.

Vi har ett eget litet kök på hotellet, vilket underlättar då man reser med bebis. Vi reser till Zakynthos i Grekland.

Kevin värmde redan upp tidigare i vår genom att testa sin uv-dräkt och sin hatt som han fick från Nice.

Tack ska ni ha!

9 kommenttia :

 1. På flygfältet är det bra med bärsele, men iallafall vår baby börjar bli så tung, så det är ganska anstängande för den som bär. På Helsingfors-Vanda finns kärror man kan låna (bara upprätt sittläge framåt). Sen finns två lekområden , som kanske mest är tänkt för större barn, men funkade fint senast med V (9 månader) också. Där fick han klättra och krypa av sej före flygresan. Dom ligger ungefär vid gate 15 och 18/19 om jag minns rätt.

  På flyget är det skönt med mera än en famn. Om vi flygit lunch eller middagstid har jag gett mat som duger, fast det inte är speciellt varmt. V brukar inte sova speciellt bra på flyget nu när han blivit lite större, fast det är dagsömnstid.

  När det gäller packandet av handbagage, så har jag brukat sätta all babymat/mjölk (och ev. babysalvor) i en genomskinlig grönsakspåse, som jag tar ut ur väskan vid säkerhetskonrtollen, så kanske dom inte vill gräva igenom din väska.

  Det var några saker jag kom på. Hoppas ni får en helt huippu resa! Det viktigaste är ju avstressade föräldrar, då brukar allt det andra också ordna sej :)

  VastaaPoista
 2. För flygresan: mat som kan ätas kall (frukt, majssnacks å dylikt), dryck, nya och intressanta leksaker. Och det går bra att låta honom krypa omkring i gången om han vill :). Bärsele är bra på flygplatsen, speciellt om man måste köa mycket!

  På plats: ta med så mycket mat hemifrån som möjligt, eftersom det kan vara svårt att hitta mat han gillar. Pulvergröt, tetraförpackad fruktpuré och annat som inte väger så mycket. Även matburkar kan packas ner om man virar in dem i kläder eller handdukar. Blöjpaketen är ofta små utomlands, så dem lönar det sig att ta med hemifrån.
  Överlag kommer man långt med gott humör och inte alltför strikta planer. Om man har rätt inställning till att resa med barn är det inget problem :). Hälsar en som rest med barn utomlands i flera omgångar, bl.a. med famnbebis till Thailand 2 ggr :).

  VastaaPoista
 3. * Stort tålamod
  * Bärsele
  * Mat och blöjor
  * Flera famnar på flyget är bra. Tyckte det var en pina när vi reste sist och flyget var proppfullt, trångt, hett och lilleman sku vara i min famn. Bra att ha kläder man kan ta av lätt ifall det blir hett.

  Ofta går det nog så bra trots allt! Ha en skön resa!
  H. mamma P

  VastaaPoista
 4. OBS! Packa ner maten (som ni skall ha på ort och ställe) i resevagnen (om ni tar med den) - den vägs inte, eller räknas inte med i kilona.

  Herregyyd såna mängder mat vi nångång haft med oss, då pojkarna var små!!

  VastaaPoista
 5. Det jag först kom på, låt Kevin röra på sej på flygfältet. Då kanske han orkar vara mer stilla på flyget. De andra har redan givit många bra tips. Joo, hög faktor på solkräm åt Kevin, helst ska det väl vara en från apoteket med bara fysikaliskt skydd som inte alls sugs in i kroppen.

  VastaaPoista
 6. Bra tips här ovan. Vi har också alltid haft med en omgång byteskläder i handbagaget. Dom har behövats en och annan gång! Vi har också alltid reserverat platsen längst fram i flyget, den med babysäng. Då har man mera plats och barnet kan också vara på golvet och sen är det ju skönt om babyn sover där. Man reserverar den via nätet och det kostar en liten slant. Alla flyg har dock inte möjligheten. Om boendet haft balkong eller gård har vi haft med en uppblåsbar minibassäng där barn trivs bra.

  VastaaPoista
 7. Jag kom att tänka på några saker. Vi har vant pojkarna att äta rums varm mat. Jätte lätt att mata i flyget eller på stranden då man inte behöver rundera på uppvärming. Maten är ändå ganska ljummen då man matar den, så det är inte så stor skillnad. Men om man inte har micro på boendet och vill värma den kan man köpa burkvärmare på t.ex stocka. De finns också termosar för burkmat så man kan ta med sig den värmda maten. Vi har ofta matat pojkarna i resevagnen på olika ställen. Då behöver man inte tajma eget ätande samtidigt.

  Om Kevin dricker tutflaska så finns det engångs tutflaskor som består av ett skal och engångspåsar som man lägger mjölken i. Då behöver man bara diska tutt delen vilket är ganska skönt om man inte kan/vill använda det lokala vatnet.

  VastaaPoista
 8. Engångspåsarna kan även användas i vanliga tuttflaskor :).

  VastaaPoista
 9. Tack så jättejätte mycket! Snart ska vi väl börja packa ihop våra grejer så då ska jag gå igenom alla era tips riktigt noga :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!