17.5.2013

Eurovisionsåsiktspläjäys

Snart är det dags för Eurovisionfinalen! Woop woop! Jag tänkte lite skriva om mina tankar och åsikter kring en del bidrag.

DANMARK
Emmelies Only Teardrops är en stor förhandsfavorit och den lär ska klara sig väldigt bra. Och det gör den säkert. Jag tycker att låten är helt bra, den fastnar vilket är viktigt i Eurovisionssammanhang. Jag älskar flöjten! Emmelie har en bra röst men jag har ett stort problem med bidraget, som förstör det för mig. Jag skulle kanske inte ha lagt märke till det om jag inte sett Gina Dirawis intervju med Emmelie. Alltså hennes s-ljud! Så fruktansvärt irriterande. Det förstör ganska mycket för mig för jag kan inte låta bli att lyssna på läspandet. Synd!ESTLAND
Birgits Et Saaks Uus Alguse är en av de bästa balladerna tycker jag. Och pluspoäng för att hon sjunger på estniska. Och sen är hon ju snygg som fan. Och preggo! Jag tror inte att låten vinner men hoppas den får en bra placering.FINLAND
Krista måste jag ju nämna. Jag älskar fortfarande hennes bidrag. Så energiskt och bra. Riktig schlager! Och hennes bidrag har ju väckt uppmärksamhet (igen!). Jag hoppas verkligen att hon går långt. Go Team DingDong!TYSKLAND
Jag har en svaghet för Cascada från tidigare (hennes version av Everytime we touch popittade jag den sommaren då 3jorn och jag träffades) och jag tycker nog om hennes låt. Den är kanske lite pliisu, men toimar nog. Jag skulle villa dansa mig svettig på någon dansklubb när jag hör den (fast sånt sysslar jag ju inte med så värst mycket mer). Det ska bli intressant att se henne på scen i Malmö.UNGERN
Alltså Kedvesem!!! Jag lade inte märke till låten när jag tittade på De Eurovisa. Men när jag såg ByeAlex i semifinalen så blev jag helt förälskad. Alltså det är så himla minimalistiskt och låten är sympatisk. Men den känns inte som en Eurovisionslåt. Det ska bli intressant att se hur den placerar sig. Många i min bekantskapskrets verkar älska låten.IRLAND
Irland är nog en av mina största favoriter i år. Låten är ganska tråkig i början men sen lyfter den som fan. Just sådant Eurovisionsstuk som jag gillar. Ryan Dolan kommer nog att placera sig i topp tror jag.


ITALIEN
Jag är inte riktigt säker på om jag tycker om låten för att han sjunger på italienska och för att det är så himla vackert eller om jag tycker om den för att den actually är bra. Hmmm. Fräckt att vissa får sjunga på så vackert språk (nå Tomi Metsäketo försökte sig väl på det för några år sedan men det funkade inte). Men det är en fin låt, men jag tror den kan drunkna i mängden.MALTA
Man kan ju inte låta bli att tycka om Malta. Jag blir glad av låten som är ganska lättsmält och Gianlucas leende får mig att skratta lite. Musiken påminner mig om Bruno Mars. Det är väl inget musikaliskt mästerverk men för mig funkar det.MOLDAVIEN
Jag lade inte märkte till Aliona Moon när jag tittade på De Eurovisa. Men hennes show på scenen var så mycket bättre än musikvideon. Det var hon med växande och brinnande klänningen. Ingen storfavorit för mig men ändå helt bra.NORGE
Margaret är väldigt hajpad. Men jag fattar inte alls hennes låt. I Feed You My Love är tråkig och fastnar nog inte i mitt huvud. Snygg är hon ju nog men det här är ju inte Miss Europa tävlingen.RUMÄNIEN
Alltså vilken freakshow. Men så ska det ju vara i Eurovisionen. Jag är lite rädd för att Cezar kommer att vinna. Inget dåligt med det egentligen, låten är ju bra och fastnar i huvudet som klister. Och det är ju roligt att det är lite annorlunda. Jag kan fortfarande inte fatta att det är han som sjunger. Helt otroligt!SVERIGE
Med tanke på att Robin kom till Melodifestivalens final via Andra Chansen så finns det ju en risk att det går lite lika nu. Att den liksom inte fastnar genast. Men han sjunger bra och låten är väldigt bra. Jag hoppas han att han placerar sig i topp.


HOLLAND
Visst är Anouks låt helt bra. Alltså hon har ju en jätte fin röst. Men jag tycker ändå låten är ganska jämntjock. Och så skulle dom kunna ta bort den där vindmaskinen så att hon skulle hålla ögonen öppna.


UKRAINA
Är det bara jag som får lite Disneyfeelis? Och jag blir jätte störd på trummona. Men låten är väl helt bra och jag tror den klarar sig bra. Och en jätte är ju siisti att ha med på scen!STORBRITANNIEN
Ah Bonnie! Storbritannien kommer att rida långt med hennes namn. Och låten är väl inte helt dålig heller. Jag undrar hurdan scenshow hon kommer att ha.


Jag skriver inte om alla bidrag för jag inte har tid. Det blev nu endast mina favoriter och de som jag hade något att säga om i detta skede.

Jag tycker det är synd att vissa länder går direkt till final. De gör det eftersom de är av de största finansiärerna. Men jag tycker att det är en svaghet att man får höra och se dem första gången först i finalen. Jag har svårt att ha någon åsikt om dem som jag inte har sett på scenen.

Men, det kommer att bli en lång och intressant kväll. Och jag håller verkligen tummarna för Krista. Hon är nog helt amazing!

4 kommenttia :

 1. Här är en till som inte riktigt förstår Norges storhet... Men nu gäller det att ladda upp så man orkar sig igenom hela finalen ikväll. :) Man måste kanske twittra som tusan ifall det sku hjälpa.
  mamma P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norges låt tycks dela folket. Antingen älskar man den eller då förstår man inte alls :) Vad heter du på Twitter?

   Poista
 2. Tänk att ni inte tycker om Norge, de är e av mina favoriter!!!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!