21.5.2013

Insert valfri svordom here

Oj sablar jag är helt färdig att säga upp mammakontraktet nu! Aijoo.. men det går väl inte.

Jag blir psykiskt helt slut av att våra tider är helt upp och ner. Här är riktigt päikkärekaos på g. Jag saknar våra rutiner. Jag hatar detta yrande. Kevin somnade till sin första dagssömn 13:30, efter halv timmes vaggande. Vaknade skrikandes efter 30 minuter. Vägrar att somna om. Vad är det jag inte fattar?

Dessutom ska min mamma vakta Kevin ikväll eftersom vi ska på husbolagets bolagsstämma. Jag skulle helst inte överlämna en övertrött unge åt henne.

*insert valfri svordom here*

14 kommenttia :

 1. Tycks vara i den åldern kaoset börjar igen. vi har också lite strul med milton, trots att han fyller 1 imorgon. han vaknar så fruktansvärt tidigt att bara en dagssömn inte funkar liksom.
  men vaknar inte kevin sent på morgonen? kanske han vill ta sin tupplur sent då också? men vem vet med de här parvlarna...

  VastaaPoista
 2. Argh. No sidu idag vaknade han först 10. Vissa dagar sover han sin första dagssömn redan då. Vissa dagar sover han två gånger och andra dagar bara en. Men 30 minuter på hela dagen är på tok för lite. Och sen fattar jag inte varför han verkar så himla trött men sen somnar han inte.

  VastaaPoista
 3. Det kanske hjälper om du väcker honom på morgonen en viss tid om han inte vaknar själv... typ kl 8? Om han sover jättesent på morgonen så är han väl inte så trött när det är hans sovtid... Kram på dig och nästa vecka ses vi igen!

  VastaaPoista
 4. Jag täntke precis som föregående kommentator, att kanske måste ni väcka honom på morgonen och på så vis försöka få tillbaka rutiner? Jag vet att det låter knäppt att säga att väcka barn som (äntligen)sover men om hela dagen blir sekaisin så kanske det är värt det? Eller försöka göra om dagsrutinerna till bara en dagssömn, fast om han inte sover mera än 30min fungerar säkert inte det heller? Vissa dagar sover Alicia bara en timme på förmiddagen och 45-50min på em och andra mera. Några dagar försökte jag med en dagssömn men nu när jag har massa skolarbeten känns det bekvämt för mig att hon sover två och jag slipper pina henne att vara vaken på fm.

  VastaaPoista
 5. Bloggläsare21.5.2013 20.33

  Vi har också helt likadant med A, fast hon nu aldrig har haft lika stabila rutiner som Kevin. Säkert någon ny himla fas, att deras personligheter utvecklas eller att de lär sig nya saker och så. Heja oss!

  VastaaPoista
 6. Jo kanske man borde väcka. Men vi har hittills haft som princip att vi inte väcker honom. Men om han då börjar sova 14-timmars nattsömn och typ ingenting på dagen så går det ju nog lite fel. Men som sagt... största problemet är det att varje dag är helt olika. Jag är en sådan rutinmänniska att jag inte alls tycker om detta. Hoppeligen stabiliserar det sig snabbt.

  VastaaPoista
 7. Han är säkert i just den åldern att det är lite krångligt.. Behöver 2 vilor, men ändå så kanske det är lite för mycket.. Vi har en "liknade" period nu.. Linus (2½år) så är i ett sådant skede att han behöver dagssömn, men sen så förstör det ändå lite kvällarna och det tar nu ca 1h längre att få honom att somna! I veckorna då han är i dagvård sku han absolut inte klara sej utan att sova.. Det sku bli ett rent helvete på kvällen! Men på helgerna kan han ibland helt skippa sovandet och dagen går ändå rätt bra.. Så han börjar vara för stor för att sova, men är ändå för liten för att sluta.. Jobbigt! Men hoppas Kevin snart hittar någon passande rutin igen! (:

  VastaaPoista
 8. Både arvid och evald har haft öroninflammation då de sovit dåligt och gråtit då de lagt sig, men sedan kunnat sovn helt ok på nätterna fastän kvällarna och dagarna varit svåra. Annars tycker jag alla andra har bra kommentarer och ideer.

  VastaaPoista
 9. Vi har också haft lite kaos med rutinerna den senaste veckan. Sonen är nu 11.5 månader gammal och sover på natten 10 max 11 timmar. I dag skippade han andra vilan helt och har bara sovit 1.5 timmar på dagen. Han var vaken från 14 till 21.30, helt otroligt att han orkar. Han somnar inte ens snabbare fast han varit så länge vaken.I går igen somna han plötsligt klockan 10 sittandes i vagnen det är nog evigheter sen han somnat så tidigt på förmiddagen. Kanske man skulle så småningom gå över till en dagssömn då han nu själv ett par dagar tyckt att det räcker....säg nu sen.

  VastaaPoista
 10. Är inte totala sömen i medeltal ca.14 timmar för en liten typ i dendär åldern? Så kanske han då faktiskt får tillräckligt med sömn på natten! Alternativt skulle nog också jag väcka honom på morgonen, ifall du vill ha honom att sova på dagen alltså. Hoppas det ordnar sig!

  VastaaPoista
 11. Det är nog kumma med dom där små typernas sömn. Idag körde vi lite andra tider, ska se om det skulle funka i fortsättningen. Men fortfarande nog två sömner.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!