6.5.2013

MPR

Ni vars bebisar fått MPR-vaccinet, kan ni inte berätta om hurdana sidoeffekter vaccinet orsakade? Hur många dagar efter vaccineringen kom de? Hur länge höll de på? Och finns det någon bebis som inte blivit sjuk av vaccinet?

Jag har lite ångest för vaccinet. Vi har just varit så sjuka så jag skulle inte orka igen. Och vaccinet borde tas snart eftersom vi kommer att vistas utomlands på sommaren.

Tack redan på förhand för era svar.

26 kommenttia :

 1. Elliot fick sitt MPR vaccin för lite på en månad sen, ville inte ta alla tre som man får då vid ett år. Han var på jätte dåligt humör i en vecka, gråtig och inte alls sig själv. Men det sägs ju att de kan få olika värk i kroppen, men han kunde ju inte berätta vad som orsakade hans dåliga humör.. Men själv upplevde jag avccinet som boven. Det sägs att symptomen kommer efter två veckor (10-14 dagar)
  Elliot fick inte feber men röda prickar på kroppen ca 14 dagar efter, störde honom inte.. Men hans humör var nog så dåligt att jag sa flere gånger att jag vill ha min egen pojke tillbaka.. Men som tur var det endast en vecka..
  Eftersom vi åkte på resa så tog vi vaccinet, annars skulle jag säkert ha väntat längre att ta det.. Men nu är det som tur understökat.,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Låter tråkigt. Jag skulle säkert också vänta lite med det vaccinet, men pga resandet så vill jag inte.

   Poista
 2. Jag tycker att vi kanske hade lite stegring just vaccineringsdagen, sedan har båda pojkarna varit helt vanliga. Inga symptom desto mer.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad skönt att det inte kom något desto mer.

   Poista
 3. Min son fick inga direkta symptom av MPR. Några små utslag vid munnen kom just då, så dom orsakades kanske av vaccinet. Dom övriga vaccinen har han reagerat på med stegring och varit ledsen, men ingenting sånt fick han av MPR.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skönt att det blev så lite biverkningar.

   Poista
 4. Minns inte att E skulle ha fått någå desto större biverkningar av det. Lite stegring på kvällen, men inget som inte skulle ha avhjälpts av en suppo till natten.
  Lycka till och beklagar sorgen

  VastaaPoista
 5. S fick inga "nya" symptom, som hon inte sku fått av de andra vaccinen heller. Lite trött och grinig, men inget annat.

  VastaaPoista
 6. E fick lite feber och röda prickar på magen 1-2 veckor efter vaccinet. De två äldre kommer jag inte ihåg att skulle ha haft symptom, så om de hade måste de ha varit lindriga.

  VastaaPoista
 7. Hej! Vår nu drygt 1,5 -åring fick nog inga större problem av vaccinet vad jag märkte iallafall. Var också orolig för feber eller annan stark reaktion så vi sköt upp MPR-sprutan lite eftersom vi åkte utomlands på semester. Men sen då han äntligen fick den, så var det nog ingenting. Säkert väldigt individuellt. Hoppas det går smärtfritt (nåja knappast nålen då :/ ) även för er!

  H:En annan Anna :)

  VastaaPoista
 8. Noah fick feber en kväll och var lite gnälligare kanske ett dygn. Inget annat. Hoppas det går bra för er om ni väljer att vaccinera.

  VastaaPoista
 9. Det är skönt att höra att det är så många som inte fått några allvarligare biverkningar. Läste just lite på nätet vad andra skrivit och som vanligt är det bara dom som har horrorhistorier som öppnar sig :)

  VastaaPoista
 10. Viggo har nästan aldrig fått någe "fel" av sina vaccineringar, senast fick han ont i benen i två dagar eller inte i hela benen utan där man sticker, men Morris får nästan alltid hög feber men bara en dag efter...

  Tina
  p,s Sköt om er, vi beklagar så mycket eran sorg !vi har tänkt på er och såklart speciellt på Björn och hans familj! styrkekramar!!

  VastaaPoista
 11. Oliver fick vaccinet på fredan och idag har han haft lite prickar. Han fick samtidigt flunssa från dagiset (jo, jag vet att det är från dagiset för alla andra har samma hosta som han) och så har han 4 kindtänder på väg. Så jag kan inte säga vad som är orsakat av vaccinet och vad som är flunssa eller tänder. :)

  Ellen fick nog inget annat än lite stegring samma kväll som hon vaccinerades (men hon fick alla tre på en gång vid 1 år) och så var hon lite hängig samma kväll.

  Beklagar sorgen!

  VastaaPoista
 12. Martin fick första MPR redan som kanske 8mån just pga resa. O inga biverkningar varken av den dosen eller senare MPR doser (fick 3 just för att han fick första så tidigt)

  VastaaPoista
 13. Agnes fick 40 graders feber i två dygn (febern kom en vecka efter vaccineringen) varefter hon blev alldeles prickig. Och riktigt dålig i magen var hon också i ungefär en vecka. Obehagligt var det förstås med den höga febern.

  VastaaPoista
 14. Våra 3 barn har aldrig fått nå värre symtom än lite stegring mot kvällen. Gäller alla vacciner dom fått (ej tagit rota-vaccinet).

  VastaaPoista
 15. Här hade vi en stark reaktion (flicka på 1 år 1 mån). Ingenting på 12 dagar och sedan PANG! 40 graders feber i fem dygn, därefter mässlingsutslag över hela övre kroppen. Detta toppat med aptitlöshet, drickvägran och uselt humör. Hujedamig ett sånt vaccin! Hon har aldrig innan reagerat på någo vacciner, men just MPR lär ju ska vara den häftigaste av dem alla... Hoppas ni har mera tur och kommer undan lättare!

  VastaaPoista
 16. Flickan fick inga värre symptom än andra vaccin heller skulle ha orsakat men Lillgubben var symptomfri 14 dagar och natten innan vi skulle åka på resa (han fick vaccinationen i 7 mån ålder, om jag kommer rätt ihåg, just pga resa)sov han jättejätte dåligt, grät och skrek hela natten och påtade sitt öra och på morgonen var hans kropp alldeles täckt med röda prickar. Vi ville inte ta risken att han skulle ha öroninflammation och spräcka trumhinnan i flyget eftersom han roplat sitt öra så mycket. Vi besökte en läkare den lördagmorgonen men som tur var ungen annars frisk och utslagen berodde på vaccinet. Vi fick Atarax, tror jag, med på resan som skulle hjälpa mot klådan. Utslagen gick över på tre dagar.

  VastaaPoista
 17. Tack för alla era kommentarer! Vi borde fixa vaccinet nästa vecka för att hinna. Är lite nervös.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!