15.5.2013

TiomånadersKevin

Den 4.5 blev Kevin 10 månader gammal. Jag tänkte skriva lite hur han är nu. Här kan man läsa hur han var i 9 månaders ålder.

Han står ibland utan stöd. Men bara om han inte märker det och har en leksak i handen. Han går omkring längs väggar, bord, soffan, köksskåp som han tar stöd från.Han har lärt sig vinka och vill göra det mest hela tiden. Han "dansar" också genom att skaka på sitt huvud. Det händer ofta när jag sjunger någon sång som vi brukar dansa till.

Dagssömnen har blivit lite problematisk. Om han sover två sömner så sover han oftast under en timme per sömn (tidigare 1,5-2h). Snart blir det nog aktuellt med en sömn. De dagar vi kört med en sömn så har han sovit endast ca. 1 - 1,5h, vilket är helt för lite. Sömnvrålen verkar ha minskat. Han sover fortfarande hela natten.


Han har god aptit. Tycker om att äta själv men får ännu mest puréer för han har inga tänder. Han har fått lite surmjölksprodukter.


Dagsrytmen är ganska lika som förr, förutom att dagssömnerna blivit kortare.

8:00 Vaknar
8:30 Gröt
10:00-11:00 Dagssömn
11:30 Lunch
14:30 Mellanmål
15:00-16:00 Dagssömn
16:30 Middag
19:00 Gröt
20:00 Somnar


Han är fortfarande inte så intresserad av sina leksaker. Duplona är bäst just nu. Mest vill han undersöka allt som inte är leksaker. Han är helt galen i diskmaskinen och det går inte riktigt att fylla på den om han är ens i rummet brevid. Han kommer med racerfart och ska plocka ut knivar och kärl. Sladdar är också superintressanta.

Han älskar att vara ute. Men han är inte så intresserad av sina uteleksaker utan av allt annat, stenar, kvistar, blad, blommor etc.Han är inte rädd för främmande (om han inte är väldigt trött).

Man kan ha en helt annorlunda växelverkan med honom än förr. Han börjar liksom fatta saker. He's a genious!

2 kommenttia :

  1. Oj vad nog barnen växer fort. Om man jämför bilderna mellan Kevin 9 mån och nu så är det stor skillnad t.o.m i utseendet! :)De är otroliga dessa små!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Så är det! Han är allt mindre en bebis och allt mer en liten pojke :)

      Poista

Roligt att du kommenterar!