14.6.2013

Ändrad inställning

Jag har märkt att jag har ändrat inställning till saker efter att jag blev mamma. Som t.ex. att stoppa i sig en massa skit i form av godsaker/skräpmat och solbränna.

Kosten är något jag egentligen började fundera på redan före jag var gravid men nu ännu mer. Liksom varför förgifta sin egen kropp med en massa skit? Helt frivilligt? Man förkortar ju eventuellt på sin egen livslängd.

En annan sak som jag ändrat inställning till är solbränna. Jag märkte det under Greklandsresan. Tidigare var det väldigt viktigt att jag blev brun. Jag hade ganska låg skyddsfaktor på solkrämen och brände mig nog någon gång varje sommar och på utlandsresor. Nu hade jag solskyddsfaktor 30 hela resan igenom. Och jag hade inte tid att ligga och steka mig själv i solen. Ändå har jag fått färg, men på ett lite hälsosammare sätt än tidigare. Jag har ganska mycket födelsemärken och märker att det kommer bara fler med åldern. Hyn känns också lite torr och föråldrad efter att man varit i solen. Så jag kommer nog inte längre att ligga och sola i Finland utan solskydd. Nu har väl nog inställningen ändrat överlag till att ligga och steka sig och folk blir mer medvetna om farorna. Det är bra.

Dessa grejer kommer nog från det att jag vill ta hand om mig själv och ge mig de bästa förutsättningarna att leva länge, se Kevin växa upp, bli vuxen, att finnas där för honom ännu länge. Tyvärr har jag på nära håll fått bevittna att hur mycket man än sköter om sig själv och sin hälsa så hjälper det inte alltid. Vissa går ändå bort för tidigt. Vi vet ju inte på förhand hurdana spelkort vi blivit tilldelade i livets spel, men jag tror ändå att det lönar sig att göra det bästa av det man har och så kan man hoppas på att det bär en långt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!