2.6.2013

Bakningsinvaliden börjar bli nervös

Jaha. Nu är det bara en månad kvar tills Kevin fyller 1. Och kalas måste vi ju ha. Det är ju ändå hans första födelsedag. Men suck och stön. Jag som inte kan eller tycker om att baka!

På sociala medier ser man att folk har satsat helt otroligt på dylika kalas. Världens finaste tårta ska det vara och en massa fina smarriga bakverk. Och hemmet ska vara dekorerat med vimplar och ballonger. 

Hur klarar en antibakarmamma detta?

Jag vet inte. Jag skulle kanske helst bara köpa allt färdigt. En fryst Frödinge-tårta, kex och bulla. Men det känns som det inte räcker. 

Men vaddå? Kevin fattar ju ändå ingenting. Och han kommer inte att komma ihåg det heller. Därför känner jag att vi borde satsa mer först sen när han är äldre. Det är då kanske gästerna som det är mer synd om.

3jorn sa det bra: Men alltså folk bakar och fixar ju bara för att de ska kunna ta foton och sätta upp dem på bloggen/Facebook. Hahahaaa! Nå, ni lär ska få se en smaskig Frödinge-tårta på bild om en månad. Om det inte händer några underverk alltså. Man kan ju aldrig veta!

12 kommenttia :

 1. Äh! Huvudsaken är väl att man är tillsammans och firar med sådana man tycker om :) Jag gillar att baka, men är nog inte den bästa bagaren i byn hehe ;) På vår sons 1årskalas hade vi några fjuttiga ballonger, hade lagat några super enkla saker som maränger, o en skit ful smörgostårta. Kakan hade vi beställt av en vi känner och så fick det vara bra!! Som du säger de minns ändå inget av det. Och jag tycker det är viktigare vem som är på kalaset än vad det finns på bordet! Så köp du djupfryst kaka om det känns bra :D

  VastaaPoista
 2. Jag håller med om att barnen ändå inte fattar eller ens kommer ihåg sin första födis, det är nog bara vi föräldrar. Alicia får inte ens fira sin födis på sin dag för då är vi på Åland och skall åka hem eftersom min syster gift sig dagen innan. Däremot skulle jag vilja ha en fin tårta men det är enbart för att jag själv vill det, och att Peters en klasskompis är duktig på att baka, men tycker inte att man skall satsa massa pengar och så det kan man göra senare när barnet själv är med och förstår.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo man lär väl ännu få bygga ihop olika sorters kakor och ordna temakalas med program så vi tar väl det ganska lågmält :)

   Poista
 3. Du får ge serveringsansvaret till Kevins pappa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheeee. Detta låter hemskt, men då blir det nog ännu värre :P Fast det är ju dumt att det känns mer förlåtligt om en man köper färdiga bakverk.

   Poista
  2. Vi har nog också köpt ibland. Ingen fara. Och om ni som jag tycker mer om att laga saltigt behövs inte så mycket mer sött än tårta och kanske något till. Vi bjöd på soppa på Evalds 1-årskalas, bröd och sedan typ tårta och kex. Men maten var nog pga att de äldre pojkarna skulle äta något, det var öppet hus-kalas 2 dagar.

   Poista
 4. Vi bakar inte heller! Vi har brukat beställa från nåt bageri/cafe här nära. På många arbetsplatser kan man också beställa kaka från köket. Det är behändigt, man beställer den under veckan och hämtar den dagen innan. Många barn äter inte kaka, så på våra kalas är kakorna (köpta/ beställda/ frusna) tänkta för dom vuxna. Kanske barnet blåser ljuset på den kakan ifall den är fin på foton ;). Jag tycker man helt bra kan bjuda på Frödinge - dom e ju goda! Till barnen har vi alltid serverat kex och glass (glass-buss, glass-tåg, glass-raket och i år glass-sjörövarskepp).

  VastaaPoista
 5. Här kommer mina tips inför kalas, eftersom jag känner igen ditt dilemma:

  Tårta: köp färdigt botten i 3 lager. Köp bananer, jordgubbar och en burk persika. Dränk in nedersta lagret med lite persikosaft och fyll på med mosad banan. Fyll nästa lager med mosade jordgubbar. Översta bottnet dränker du igen med lite persikosaft. Sen smäller du på grädde och pryder tårtan med färska jordgubbar, några karameller och massor med strössel! Enkelt, gott och ganska färggrannt! Detta koncept använder jag från år till år och det duger bra åt gästerna :). Vad är väl godare än jordgubbstårta!

  Sen bakar jag en plåt med enkla mockarutor (enda jag kan baka!) och köper kex å nå annat smått från butiken. Enklare kan det inte bli :).

  H. från "antibakmamman" med 3 ungar

  VastaaPoista
 6. Inte skall du nu baka om du inte tycker det är roligt! Det skall ju vara kiva att ordna kalas. Jag tycker tårta med färdiga bottnar, frysbullar eller frödinge är huuur bra och gott som helst :) Kör på det bara. Fixa ett sånt kalas att alla är nöjda och har roligt, även de som ordnar ;-)

  VastaaPoista
 7. Håller helt med Hanna. Vi köpte en tårta och lite kex till ettårskalaset och dukade upp i parken när oss och det blev hur bra som helst.

  VastaaPoista
 8. Ja, förresten. Jag har någon gång dekorerat Frödinge lite mer. Med färdiga sånadär sockerfigurer. Men jag har inte lagt upp någon skrytbild på facebook de gångerna...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!