15.6.2013

Dagens plus och minus. Mest plus.

Argh vilken dag! Klicka här för att höra hur det gick när vi skulle sova dagssömn. Jag hoppas så mycket att vi får någon vettig rutin snart. Det är ganska upp och ner efter resan.

Jag vet inte hur jag skulle ha klarat dagen om inte min mamma och hennes man skulle ha kommit till min räddning. Vi åkte till Kievaren för att äta och efter det borrade dom upp en hylla i vårt vardagsrum.

Och inte nog med detta, min mamma kom med en kasse kläder som hon ville bli av med. Min mamma och hennes man brukar vandra på somrarna och jag har ofta varit avundsjuk på min mammas friluftskläder. Nu fick jag en hög av dem, märkeskläder i bra kvalitet. Jack Wolfskin, Columbia, Fjällräven, Marmot, Halti etc. Och just sådana plagg som jag saknat nu när jag är så mycket ute med Kevin.

Hur snäll får man vara?

Rökt lax omnomnom.

Hyllan är äntligen installerad.

Två jackor.

En del av byxorna.

3 kommenttia :

 1. Vad har du för rutiner i samband med hans dagssömn? Hur hanterar du att han inte vill somna genast?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Nå alltså han har ju alltid sovit dagssömn i sin vagn tills för några veckor sedan då han började sova den första sömnen i sin säng (för hett på balkongen). I och med balkongssovandet hade vi inte så mycket extra rutiner, han fick oftast mat och somnade efter en stunds vaggande.

   Nu när han sover i sängen så är rutinen liknande som på kvällen. Han får mat och sedan tittar vi på en bok före han sätts i sängen. Oftast har han blivit kvar i sängen och härjat för sig själv en stund och sen har han somnat. Nu har vi varit tvugna att stanna inne i hans rum (ligger på golvet) bredvid hans säng och har en hand inne i sängen. Då brukar han hållas lugn och sen somnar han. Men inte de senaste dagarna.

   I en timme höll jag mig lugn igår när jag försökte få honom att somna. Försöker lugna ner honom men vill inte ta upp honom från sängen om inte jag måste (dvs han är helt ifrån sig). Oftast måste han vara lugn när man sätter honom i sängen. Om han gråter så somnar han nog aldrig. Därför har vi stannat kvar i rummet och lugnat ner honom.

   Poista
 2. Tycker det låter som riktigt bra rutiner. Är det möjligt att dagssömnen inte mera är på en passlig tid, att det är dags att ändra om dagsschemat? Det kan också vara nödvändigt att ha en lite längre rutin före dagssömnen. Tex. Babymassage, lugn musik osv. I alla fall en tid. Varm mat gör ju en också sömnigare. Vissa barn behöver någon som är med dem i rummet och pajar på dem även när de är i 2-3 års åldern, särskilt under dagssömnen, eftersom den ofta medför längre insomningstid. Är det riktigt hopplöst och dagssömnens icke-varande gör så att nattsömnen blir väldigt lidande kan det vara skäl att ta kontakt med rådgivningen ifall det, prrcis som du misstänker, kan ha att göra med att han har ont någonstans.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!