18.6.2013

Dammsugarproblemet

Voi suck. Vi är säkert jätte dumma. Men vi har alltid dammsugit när Kevin har sovit ute på balkongen. Detta för att han alltid har varit rädd för hårda ljud (fön, mixer etc). Men nu när han sover inomhus så lyckas dammsugandet inte mera dagtid när jag är ensam hemma.

Idag testade jag att ta fram dammsugaren och han fick sitta och titta på den och leka med den en stund. Sen satt jag igång den på låg effekt och det var ännu helt okej. Sen ökade jag på effekten och han blev rädd och började gråta. Jag hann dammsuga en halv matta.

Jag lämnade dammsugaren på golvet och sedan var han livrädd för den fast den var avstängd. Voi suck. Vi borde väl bara ha vant honom vid den från första början.

Har någon annan liknande erfarenheter och hur löste ni situationen?


3 kommenttia :

 1. Inte är ni dumma. Vi har nog samma problem hemma hos oss. Vår son är över två år gammal och fortfarande rädd för dammsugaren... Men någon lösning har vi nog inte till det utom kanske tid?

  VastaaPoista
 2. E är också rädd. Nuförtiden kan man dammsuga typ under matbordet utan att det blir helt katastrof. Vi har gjort så att en har honom i famnen bredvid då den andra dammsuger. Och så är dammsugaren framme hela tiden (utom kanske då vi får gäster). Men han blir emellanåt rädd d9 han går förbi den fastän den är avstängd. Och ibland vågar han leka lite med den. Jag har ibland undrat om den har något obehagligt högfrekvent ljud som bara småbarn hör och som är otrevligt.

  VastaaPoista
 3. vår första var LIVRÄDD för den lääänge fast han nog alltid varit hemma då den använts. Tror det är första barnen som inte fötts till oljud. ;) Då han var typ 1 1/2 hade vi en steamcleaner till låns en tid, då blev han liiite modigare då han "dammsög" med den samtidigt som jag med den riktiga. Men inte kom han helt nära den riktiga heller.. :)
  Tredje hade vi igen det problemet med att han som mindre älskade den lite för mycket och alltid ville sitta på den då jag dammsög. Nuförtiden skriker han nog varje gång den sätts på, men tror inte han egentilgen är så rädd för den, det är mest spännande (fast den används så ofta). Så går han efter med sin lekdammsugare med ljud och ser jättestolt ut då han städar! <3

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!