10.7.2013

En roadtrip

Idag har vi roadtrippat till Vierumäki. Det var lite nervöst eftersom det längsta Kevin har åkt med bil är till Esbo (ca. 40 minuter). Senast vi åkte hem från Kalkstrand (ca. 20 minuter) så skrek han hela vägen. Till Vierumäki tar det ca. 1 timme och 20 minuter.

Men allt gick bra! Vi åkte iväg lite före hans första dagssömn och efter en halv timme somnade han. Han sov i 45 minuter, vilket ju är helt för lite. Men som tur sov han sedan 35 minuter på hemvägen också.

Det enda som var lite problematiskt var att han tydligen får hett i bilstolen. Han hade shorts och en tunn skjorta båda vägarna och när vi kom fram så var han svettig i ryggen och nacken. Undrar om det hjälper med att sätta något tunt tyg under honom när man åker längre vägar?

Det här var bra träning eftersom vi riktigt snart ska roadtrippa lite i Estland. Vi kommer tyvärr inte att köra under hans dagssömntider på ditvägen så vi får se hur det går.

Och Vierumäki då? Pappa med familj var bosatta i en jätte fin och fräsch stuga med utsikt över en sjö. Vi blev bjudna på grillmat och sjukt god sallad. Och Kevin fick yra runt och undersöka ett nytt ställe. En bra dag!

Slocknad ungi.

Kevin ville hjälpa till när gasflaskan skulle bytas.

Gunga gunga i hängmattan

En puppa.

Det fanns ingen barnmatstol och resematstolen funkade inte riktigt på de moderna stolarna. Tur att Kevin hölls bra i en vuxenstol.

Vackert finskt landskap.

1 kommentti :

  1. Kan du berätta lite om er bilbarnstol! Ska snart ha en ny (efter babyskyddet) åt sonen och det är ju en djungel med alla dessa stolar...

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!