28.7.2013

Rutinerna ruttnar bort

Under vår första semestervecka lyckades vi hålla Kevins tider relativt bra men nu har det börjat slira. Av någon underlig orsak har han börjat vakna en timme tidigare nu. På semestern. Typiskt. Igår somnade han också en timme senare än normalt. Och vaknade en timme tidigare än normalt. Han har också varit mycket tröttare och klarar sig inte med en dagssömn som vi just hade fått att fungera innan semestern. Kanske för att han sover en timme mindre än normalt på natten. 

Jag vet, det är semester och att man inte behöver vara så noga med allt då. Men en övertrött Kevin är inget kul. Han vill inte äta. Inte dricka. Inte leka. Inte sova. Bara skrika och gråta för det mesta. 

Nå, en ny tand har också ploppat igenom så även det kan ha inverkat på humöret. Men hela nätter har han ju nog sovit ändå och det är jag väldigt tacksam över. 

Hur mycket håller ni fast vid barnens tider under semestern?

9 kommenttia :

 1. Först försökte jag verkligen hålla rutinerna. Men ganska snabbt tappade vi dem trots allt! Har nu varit hemma 2månader. (1mån arbetslös och 1mån mammaledig).. Linus som annars somnade Kl 19.30-20.00, får man absolut inte att sova före Kl 21! Ofta far det över 22 :/ och han som annars vaknade kring 7-tiden kan nu sova ända till 9.30! Har nu försökt få rutiner igen, har lämnat bort dagsvilan (han blir 3år om 4mån)för att försöka få honom att somna tidigare på kvällen och i och med det kanske vakna tidigare på morgon.. Men ännu har jag inte lyckats få rutinerna i skick!! Hoppas att det ordnar sej då han from nästa vecka igen börjar hos dagmamman, 2 dagar per vecka. Sen hur det går då vi just får en liten till innan vi får någo rutiner igen. Hoppas bara vi kan hålla Linus rutiner med en liten baby som sen har sina egna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj oj! Hoppas det går bra med att hålla båda barnens rutiner! För oss fungerar det helt bra när vi är hemma, men när vi nu har varit borta i två veckor så har det gått lite dåligt.

   Poista
 2. Vi har försökt hålla ganska hårt fast i rutinerna fast det är semester. Någon kväll har han varit vaken lite längre och jag har sen trott att han ska sova längre på morgonen men icke. Han har också börjat vakna tidigare nu på morgnarna och vill inte heller somna om som han kunde göra tidigare. Kanske 1-års fas? Kan man ju hoppas iaf ;) Jag älskar rutiner så mycket så jag försöker nog alltid hålla dem, för allas skull. Jag är lite nervös nog hur vi ska få fungerande rutiner när det blir dagis om en månad.

  Karin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag älskar också rutiner! Ja, eller egentligen skulle det väl vara skönt att inte ha rutiner. Men jag älskar dem eftersom jag ser att Kevin mår bra av dem. Jag tycker också själv om dem därför att jag vet hur dagen är uppbyggd och vad som händer som följande :) Jaaa, hoppas det bara är en ett års fas!

   Poista
 3. Bloggläsare28.7.2013 19.27

  Idag sov A tre gånger. Hehe. Min tanke är att man blir rätt sur och bitter om man inte får hitta på något när nån annan himla människa är ledig förutom en själv. Skumpa snart? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TRE!! Hur många gånger brukar hon annars sova då? Och skumpa låter helt ypperligt! Vi är väl i stan för det mesta i augusti fast 3jorn har sin pappamånad. Om inte vi plötsligt blir spontana och sticker någonstans. Yeah right! :P Vi kan ju mailas i en nära framtid.

   Poista
 4. Väldigt mycket med Alva, först nu (när hon är tre) har vi ruckat på det lite men det betyder nog aldrig över två timmar i ätandet eller läggandet. Ivar som i sin tur inte är lika noga med sina rutiner brukar vi nog ändå försöka hålla ätandet och sovande ganska lika varje dag, tror inte det har ändrat ens med en timme åt det ena eller andra hållet under semestern. Som du skriver så är det så mycket roligare med pigga och glada barn!

  VastaaPoista
 5. Bloggläsare28.7.2013 22.26

  Hon sover normalt två ggr, men den andra blev så futtig att hon dåsade till igen. Det ordnar sig!

  VastaaPoista
 6. Vi har "försökt" hålla kvar rutinerna. Går väl sådär... :) Lite semesterfeelis får man kanske ha men för att få allt att rulla med 3 barn så behövs nog rutinerna i alla fall i vårt hus.
  Sen har de rubbats mer när busen plötsligt fått för sig att röra på sig. Vid 11 mån satt han stilla men nu, just inför 1 års dagen far han runt som en galning.Stiger upp och faller typ 100 ggr/ dag (och nu ska det också övas på nätterna...). Dessutom är vi i stadiet mellan 1 och två dagssömner så det är lite körigt!Puuust!Så rutiner...njaa! ;)
  -Mamma P-

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!