24.7.2013

Tandsprickning i öronen

Har någon annan märkt ett samband mellan tandsprickning och öronpåtande?

Kevin har alltid petat på sina öron, i synnerhet när han är trött. Petandet blev ändå så intensivt för tre-fyra veckor sedan att vi förde honom till läkaren. Hans öron var helt röda för han drog i dem så mycket. Det fanns inget i öronen men däremot hade han många tänder påväg. Jag visste inte att det kunde finnas ett samband. Men nu vet jag. 

9 kommenttia :

 1. Jag måste säga att jag inte riktigt minns hur det var med vår lilla då han fick tänder, men jag kommer ihåg en kaveri som berätta att hennes dotter alltid rev och höll på med öronen då hon fick tänder.

  VastaaPoista
 2. Vår dotter gör lika, vi var också till läkare med henne till sist men öronen var det inget fel på :)
  på rdg berättade vår tant att man också omedvetet petar vid öronen när man är trött, det visste inte jag :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo Kevin brukar peta på öronen när han är sömnig, så han har ofta ganska mycket gröt i håret på sidorna av sitt huvud när han smetar ner sig på kvällen :P

   Poista
 3. Jo, Isla potade på öronen extra mycket just när första tänderna kom, samma sak med båda tänderna. Så jo, det har nog ett samband.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa. Hann ni också föra henne till läkaren? :)

   Poista
 4. Jo! Vår pojke har alltid påtat extra mycket på öronen när han har haft tänder påkommande. Jag har funderat om det beror på att bebisar inte kan lokalisera smärtan utan grabbar tag i det de fåt tag i.

  VastaaPoista
 5. Våra pojkar har alla också gjort det. Men jag har också märkt att de lättare har fått också öroninflammation och snuva just vid tandsprickningen. Någon läkare sa nångong att det beror på att slemhinnorna i svalget är extra känsliga då. Öronvärken beror på att det spänner i hela käken så det känns ända i öronen.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!