13.8.2013

Det går inte så bra för vår familj nu

Det jag skrev igår om vaccinens sidoeffekter var bara en början.Kevin grät till och från på natten, sen var han vaken och arg mellan ungefär 01 och 04. Sedan sov han igen några timmar och vaknade efter 06 och var brännhet. Stackarn hade sin första feber. Han sov igen 09-10. Efter det var han riktigt arg. Han bara grät och grät fast han var i famnen hela tiden.

Svärmor kom ca. kl. 11 och checkade läget (pensionerad sjuksköterska) och då började han bli sig själv igen. Han t.o.m. lekte med famo när han tidigare inte ens ville vara i 3jorns famn. Huh det var en tung attack. Han mådde nog riktigt dåligt.

Nu sover han igen. Han var ganska normal redan när han somnade men hoppas han mår ännu bättre när han vaknar.

När han fick dom första doserna av dessa vaccin så reagerade han inte nämnvärt. Han var kanske lite tröttare. Jag var helt oförberedd på att det kunde bli såhär starka sidoeffekter nu när han fick följande dos. Jag trodde att MPR var värre men inte hos oss.

Jag läste om vaccinet på THLs hemsida och där står att det är vanligare att man får sidoeffekter när den andra och tredje dosen tas.

Som om detta inte skulle vara tillräckligt så for 3jorn just iväg till läkaren. Han har en sticka i fotbottnet och nu har det blivit inflammerat. Det går inte så bra för vår familj just nu. Hoppas alla snabbt blir friska och krya så att vi hinner njuta av våra två sista semesterveckor tillsammans.

6 kommenttia :

 1. Hoppas Kevin mår bra då han vaknar och att din man får bra vård för foten. Kram!

  VastaaPoista
 2. Oj nej! Styrka skickas till er. Vår son reagerade också förra veckan när han fick vaccin(1år). På kvällen var han riktigt gnällig och het och natten var urusel. Följande förmiddag var han ännu som ett bi... Igår var det en vecka sen och igår kväll kom nästa dos. Trött, hängig, ilsken precis en vecka efter vaccineringen. Hoppas det nu är över för denna gång!
  -mamma P-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ugh. Tur att vi hade tagit MPR-vaccinet redan tidigare så att det inte kommer en nästa dos. Låter tungt!

   Poista
 3. De lönar sig att berätta på rådgivningen hurdana reaktioner Kevin fått av sprutan för jag får själv bara halva doser av tetanus, alltså stelkramp, för jag hade haft en stark allergis reaktion av den när jag var liten.
  Tessa

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!