14.8.2013

Hälsorådgivning via telefon

Nog vet ni väl att det finns en telefonnummer som man kan ringa till dygnet runt och fråga om saker som har med hälsa att göra? Terveysneuvonta heter det på finska. Det är sjukskötare och hälsovårdare som svarar. Och det kostar inte ens massor. Liksom om man är osäker på om och när man ska söka vård så kan man tala med dem.

Jag har nu ringt dit tre gånger, senast sent igår kväll när Kevin hade skrikit i en timme. Jag ringde också dit när jag hade svullnaden i halsen och de uppmanade mig att söka vård genast och sedan blev jag ju intagen på sjukhus.

Sjukskötaren sa igår att om vanlig Panadol inte hjälper så kan vi också ge 100 mg Burana åt Kevin. Nå inte hade vi ju någon "barnburana" här hemma så hon sade att vi kan mosa 1/4-tablett och sätta i mjölk eller fruktmos. Bra idé! Efter det fick vi ju sova till 07. Huh!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!