20.8.2013

Hejdå flaskan!

Alltså dethär med att bli av med tuttflaskan! Hur gör man? Kevin älskar sin tuttflaska och dricker oftast 200ml mjölk INNAN han äter sin mat. Pipmuggen har aldrig riktigt funkat hos oss, han får liksom mera på en gång från flaskan. Vi har testat många olika pipmuggar. Man kan inte heller ge en vanlig mugg åt honom för då flyger allt omkring. 

Idag har vi gett mjölk ur en flaska med en pipmuggnapp. Han hatar den. Vitsi så han har blivit arg när han fått den. Riktigt sårad liksom. Och han har druckit massor mindre idag än vanligt. Han tycker inte om vatten heller. 

Och det börjar väl bli dags att bli av med flaskan snart. Har ni tips på hur vi ska klara det? Hur har ni gjort och i vilken ålder?

10 kommenttia :

 1. Vår son har oxå älskatt flaskan. Han hade jätte svårt att släppa den, inte på dagen, men till kvällen o ibland på natten ville han ha vatten i flaskan. Då var han reda 2,5år!! Fick nu på sommaren leidon på flaskorna, så en kväll tog jag tag i det och plockade alla i en kass och förde ut dem i roskis. Sen fick han bara acceptera att flastiden var över och det var endast glas som gällde! Bra gick det och inte en gång gråt. Men som sagt så var han ju ganska gammal redan :)

  VastaaPoista
 2. Stella gillade heller aldrig pipmuggar så hon drack ur flaskan i typ ett år (+/-) och började sen direkt med glas (med hjälp såklart). Och kvällsvällingen dricker hon fortfarande ur tuttflaska (snart 2½år)

  VastaaPoista
 3. Vår dotter älskade sin flaska och drack ännu ur den vid 3 år, men då bara typ saft någon gång. Jag har inte haft bråttom att vänja dem av med flaskan, det brukar komma av sig själv så småningom.

  VastaaPoista
 4. När Adde slutade med kvällsmjölken så tog vi bara bort flaskan. I början gillade han nog inte pipmuggen fast vi övat länge då redan och han drack mindre, men efter en tid började det gå och nu dricker han nog massor igen. Först drack han bara ur mugg med mjuk pip, så Nuk muggarna var bäst. Vi har också en Mam som har en slags mjuk pip som är nästan som från tuttflaskan, den går det bra med.

  Karin

  VastaaPoista
 5. Martin var 1år och 1mån när han slutade själv med flaskan helt och hållet. Han bara mitt i allt totalvägrade o innan dess hade flaskan varit helig före varje sömn och på morgonnatten. Det var ju nog jättelyx att det gick så där av sig själv (o skönt att sova hel natt) men sen blev jag helt hysse över om han får i sig tillräckligt vätska o mjölk i och med att han inte drack just nånting alls från nåt annat heller... En tid gick det som han drack väldigt lite men sen blev det mer o mer fast inte tycker jag han ännu heller som 2,5år dricker så väldigt mycke. För att han skulle få tillräckligt kalcium gjorde jag gröten på mjölk o ofta youghurt till mellanmål.

  VastaaPoista
 6. Alicia sluta själv vid 1år. Hon har pipmugg som har två handtag/öra så håller hon i bra. Annars dricker hon vad som helst med sugrör eller sedan bara från glas eller vanlig flaska med hjälp. Men pröva med sugrör?
  Ingela

  VastaaPoista
 7. Vår pojke kunde inte alls dricka ur pipmugg i början. Så jag testade på en typs sportflaska för vuxna där man måste suga ut. Detta accepterade han och kunde och så började stegen mot mugglivet bättre!

  VastaaPoista
 8. Tusen tack för alla tips! Som tur lämnade Kevin bort flaskan nattetid helt själv vid 7 månaders ålder Så sömnen påverkar detta inte hos oss. Vi ska se hur vi framskrider, lovar att rapportera hur det går :)

  VastaaPoista
 9. Våra hade flaska tills dom var över 2år gamla. Och båda ääääälskade tuttflaskan (och tutt, som båda lämnat ca vid 3år). Efter att vi slutade med flaskan sjönk vätskeintaget jätte drastiskt. Från att ha druckit minst 2dl/måltid (min. 1l/dag) till högst 1dl/måltid (max. 5dl/dag). Dethär hade jag länge angst över. Dessutom slutade tvåan totalt dricka mjölk efter att ha lämnat flaskan - vilket också angstar. Mången gång har jag efteråt tänkt att jag borde låtit dom ha flaskan längre, vad f*n är det för skillnad tänker jag nu? Men jag vet hur trött man är på det hela just då och med ettan ville jag inte att han skulle ha flaska då tvåan föds osv osv.

  VastaaPoista
 10. Kanske en sådan här http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/6426/pl(eller motsvarande) kunde vara till hjälp? Annars har sugrör funkat bra (också) här! :)
  / A-L

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!