10.8.2013

Silmissä on vielä tähtipölyä

Idag när jag körde bil så råkade jag bläddra lite bland radiokanalerna och hamnade på SuomiPop. Låten som spelades var Samuli Edelmans Tähtipölyä. Jag har säkert hört den några gånger förut men av någon anledning lyssnade jag på orden idag. Fick kalla kårar. I synnerhet av de två sista "verserna". Ganska tråkig låt om man lyssnar på melodin men orden sköljde som en våg över mig. Jag har svårt att förklara varför.

Tyttö ja poika suutelee
Puiston penkillä elämä aukee
Tytön hiuksilla on tähtipölyä

Kulkuri muovikasseineen

Kulkee heidän ohitseen
On takin hartioilla tähtipölyä.

Hiekkalaatikon reunalla

Isä katsoo pientä lastaan
Lapsen ämpärissä tähtipölyä

Nuori mies tuli huoneeseen

Ei tahtois olla yksikseen
On hotellin lasipöydällä tähtipölyä.

Mummo pyyhkii hihallaan

Kuvaa nuoren sotilaan
Jäi vuosikymmenistä tähtipölyä

Kirkko ja kesälauantai

Kaksi sormuksensa sai
Riisiin sekoittuu tähtipölyä

Nainen kulkee yksinään

Kantaa miestä sylissään
On uurnan kannen alla tähtipölyä.

Äiti ottaa rinnoilleen

Lapsen vastasyntyneen
Silmissään on vielä tähtipölyä.

Hetken elämää kaikki kellot soittaa

Hetken elämää kaikki kunnioittaa
Hetken elämää... tähtipölyä


1 kommentti :

  1. Jag har tyckt massor om låten helt från första gången jag hörde den. Först var det melodin och rytmen eller nåt som slog till men sen när jag började lyssna noggrannare på orden så blev den bara bättre. Tycker man kan gå igenon typ alla känslor när man lyssnar på den, det är så mycket positivt och förväntansfulla saker i låten, men ändå sorgliga saker på samma gång. Kan inte heller riktigt beskriva vad som gör det, men den är verkligen bra! :)

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!