19.9.2013

Blir man aldrig härdad?

På något sätt tänkte jag att man som förälder blir van med gråt och skrik. Nu har jag varit morsa i 1 år och 3 månader men nej. Jag är inte härdad. Det värsta är kvälls- och nattskriket. Det är fortfarande svårt att få Kevin att somna på kvällen. Men inga problem på dagen. Mystiskt. Han har sedan sovit helt bra på nätterna, några små skrik som snabbt har lugnat ner sig.

Men dom där skriken som kommer på natten. Alltså gud, man blir nog aldrig van. När skriket börjar så går det först en kall våg igenom min kropp, jag spänner alla muskler, sedan börjar hjärtat slå tusen slag i sekunden och jag får någon slags adrenalinkick. Varje gång. För man vet ju inte om skriket tar fem sekunder eller några timmar. Nå, vi har som tur inte haft timlånga maratonvakningar nu på några veckor men som sagt, man vet aldrig vad det blir när det börjar. Sen när det visar sig vara ett femsekundersskrik så är kroppen redan på höga varv och det är svårt att pusta ut och somna om.

Och kvällsprotesten som Kevin nu håller på med! 3jorn var borta nu på kvällen så jag fick sköta hela dagen ensam, och kvällsnattningen är nog det värsta. Jag har så dåliga nerver med det. Jag är själv redan trött och längtar efter att så pusta ut en stund och sedan gå i säng. Idag fick jag ligga en timme på golvet i Kevins rum och lugna ner honom. Han grät och slängde sin mjukiskanin på golvet och härjade på. Men när han äntligen somnade så var jag nog väldigt stolt över att jag hade fixat hela dagen själv.

Som tur kom Max och Kia och hälsade på oss på eftermiddagen. Max var glad och nyfiken, Kevin var trött och gnällig (har varit det i några dagar). Varför är han så himla trött hela tiden fast han sover bra??? Han är ju helt som jag!

Duplolek på gång i Kevins rum

6 kommenttia :

 1. JAAA! samma här! för det första så tycker jag att jag sover så dåligt för jag ligger lite på spänn hela tiden att när kommer skriket på natten. och när det väl kommer; samma reaktion som du. hjärtat slår och just den där kalla vågen du beskriver. märkligt.och irriterande.

  VastaaPoista
 2. Min son är 1 månad yngre än Kevin o så där var det hos oss när han nyligen fick båda hörntänderna uppe.. Skrik, gnäll o gråt, o trött konstant.. O så fick vi en liten paus å nu kommer en hörntand nere, jeee...
  Hoppas det blir bättre hos er snart!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag har faktiskt misstänkt tänder. Han äter också mindre nu plötsligt. Men inget syns än. Varför kan inte alla tänder komma på en gång? Just när tänderna som bråkat kommer igenom så börjar nästa omgång. GAAH! :)

   Poista
 3. Har något vagt och förträngt minne av att V var så jäkla omöjlig med somnandet i samma ålder, HERREGUD vilken kamp det var. Inget skrik, men inte att hon kunde hållas stilla! Men det gick om. Också det gick om. Så håll ut! Kram!

  VastaaPoista
 4. Alicia somnar bra men vi hade för en vecka sedan riktigt jobbiga nätter där hon vaknade och skrek/gnällde högt, flera gånger under natten, så nu har vi resesängen ståendes i vårt somvrum så jag kna ta in henne och lägga henne i den om det skulle behövas. Då räckas jag till henne utan att behöva stiga upp. Men det är sååå jobbigt att vakna av ett skrik och snabb skall man vara för att hinna dit innan hon blir helt galen eller vaknar. Vissa gånger tystnar hon på en gång fast man själv redan hunnit vakna. Suck, så nej, jag tror inte man blir härdad!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!