23.9.2013

Facebook-loppisar

Jag använder ganska mycket Facebook-loppisar. Prylar på Facebook-loppisar är ofta överprissatta och så tillkommer ännu postavgift. Så det är definitivt billigare att köpa på vanligt loppis. Men jag vet inte riktigt när jag skulle ha tid att gå och titta ordentligt på vanligt loppis. Gick en gång till barnloppiset nära oss men eftersom jag hade Kevin med mig så kunde jag inte kolla i mer än några minuter före Kevin fick fel i huvudet. Och på loppis behöver man tid om man ska fynda något.

Så Facebook-loppisar har varit bra för mig. Jag kan titta när jag själv har tid. Det finns så klart en risk att man köper något dåligt, liksom alltid på nätet. Men det mesta som jag köpt på FB-loppisarna har varit riktigt bra. Jag har bl.a. köpt innekläder, vinterskor, vinterhalare, fleecehalare, resematstol, potta, Duplon osv.

Mycket produkter är överprissatta och många försöker sälja vidare grejer som de inte hunnit använda för nypris. Det tycker jag är helt galet. Varför går man då bara inte till butiken och köper det som nytt därifrån?

Mitt sätt att använda FB-loppisar är att gå direkt till fotoalbumen och välja därifrån vad jag ska titta på. Jag scrollar alltså inte på wallen. Olika storlekar finns i olika fotoalbum. Lönar sig att läsa igenom reglerna om hur det fungerar innan man köper eller säljer så att det inte blir några missförstånd.

Men här kommer de som jag kollar mest:

Lasten Ulkovaatekirppis

Kirpputori PO. Pitus

Lasten Kirpputori HM Lindex KappAhl

Molo Kids Kirpputori

Reimatec kirppis

Lasten Ulkovaatekirpputori (uutta ja uudenveroista)

Lastentarvikekirppis

Lindex-kirppis

Mest har jag använt de tre första. Det finns också regionala FB-loppisar. Lönar sig att söka via sökfältet.

Vet ni bra Facebook-kirppisar som ni vill tipsa om? Vilka använder ni?

3 kommenttia :

  1. Jag använder mej oxå massor av kirppisar på fb. Det är helt super då man inte har möjlighet att själv springa runt. Här som vi bor finns det inte många och att gå till ett kirppis med en just 3-åring och en snart 2 månaders baby ensam är inte speciellt lockande!

    VastaaPoista
  2. Jess, tusen tack för detta inlägg! Det är just det, bor typ granne med Nella&Nuttu, men det är så trångt och varmt att Isla får piss i huvu typ direkt vi kommit in dit och sen har jag ingen ro att gå igenom kläderna i lugn o ro.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!