27.9.2013

Jeans i frysen

Ni kanske också har läst att man inte ska tvätta sina nya jeans, utan sätta dem i frysen över natten. Hahaa så sjukt! Men alltså vattentvätt sliter ju på jeansen och ju färre gånger man tvättar dem, desto bättre. Jag läste om en kvinna som tvättade sina bara en gång i halvåret, annars vädrade hon dem och hade dem i frysen över natten.

Kylan i frysen dödar bakterier som orsakar lukt. Jeans kan ju lukta ganska unket efter några dagar. Så jag tänkte testa detta med mina nya jeans. Jag använde dem några gånger och förra natten hade jag dem i frysen (invirad i en plastpåse i ett tomt fack). Och det är nog sant att den unkna doften försvinner ganska bra i kylan. Men fräscht känns det ju ändå inte. Jag tycker ändå om doften av rena kläder. Men jag ska testa hur länge det tar innan jag måste sätta dem i tvättmaskinen.

Och det svåra är ju att när man har ett barn (eller flera!) så får ens kläder väldigt mycket fläckar. Och frysen tar ju inte bort dem. Så jag tror att jag ganska snabbt måste slänga dem i tvättmaskinen anyway!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!