29.9.2013

Oro inför jobbstart

Ni vet ju att jag ser fram emot att börja jobba. Men nu med en vecka kvar till jobbstart så börjar jag faktiskt vara lite nervös. Inte över jobbet i sig utan orken. 

Hur ska man vara klar i huvudet på jobbet när barnet har sina dåliga sömnperioder? Som nu, jag har inte sovit bra på flera veckor och känner mig väldigt duvig i huvudet. När jag ser mig i spegeln så ser jag en sliten kvinna som inte motionerat på flera månader eftersom ögonen svider av trötthet. 

Jag skulle ju vara fräsch och snygg till jobbstarten. Det misslyckades totalt. Nå, det är knappast någon annan än jag som tänker på detta men nog vet ni ju hur mycket bättre man känner sig när man är utvilad, på bra humör och har motionerat lite. 

Kan inte ni som jobbar och har små barn berätta lite hur det är? Hur klarar ni det? Hörde en gång att någon sagt att det är lättare att fara på jobb efter en skitnatt än stanna hemma hela dagen. Jag förstår tanken. Men på jobbet brukar det ju inte bli någon lugn dagssömntid när man kan andas ut. Men å andra sidan blir det inte heller intensivt på samma sätt. 

4 kommenttia :

  1. Älä huoli, kummasti sitä jaksaa ja huonoina päivinä kahvia vaan naamariin. ;-) Itseänikin huoletti tuo aikoinaan, mutta jostain ne voimat vaan tulee. Vaikka joskus tulee herättyä tyyliin joka tunti, niin koskaan ei ole ollut ihan kauhea olo töissä. Voisin toisin olla eri mieltä, jos joutuisi vaikka opettamaan joka päivä ja olemaan tooosi skarppina, itse kun olen toimistossa töissä.

    VastaaPoista
  2. Det går nog! Jobbet är ändå en så bra motvikt, man får äta lunch i vuxet sällskap och slipper plocka grynost ur öronen på dem eller jaga förrymda köttbullar längs med golven, man pratar om och skrattar åt olika saker än med barnet. Visst fan är jag trött men jobbet ger ändå mer än det tar.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!