26.9.2013

Svårt för en nybörjarförälder

Om det är så kallt som det varit nu i Helsingfors (runt +3 hos oss på förmiddagen) så klär ni era barn (i lekåldern) i välikausihalare + fleece/ylle eller klär ni dem i vinterhalare? Det känns verkligen svinkallt, men det blir ju ännu kallare på vintern. Brrr... Det är nog svårt med barnens ytterkläder för en nybörjarförälder!

6 kommenttia :

 1. Tycker ännu oxå det är svårt, fast äldre pojken just blir 3år och vi typ går igenom det här nu för tredje gången. Men har typ nu fleece och välikausihalare. Och han verkar inte ha haft varken för varm eller kallt :) Brr ja! Och mycket kallare kommer det bli!

  VastaaPoista
 2. Yllekläder och välikausihalaren har E haft. Men jag hatar parker, så vi är inte där så mycket. Lite ibland, mest för att man är bra mamma då eller om jag får fel i huvu här inne :) Det har kännts väldigt kallt nu, blåsten gör nog att det motsvarar flera minusgrader tror jag. De äldre har nämligen haft typ yllekläder och välikausihalare vintern igenom som 1-åringar.

  VastaaPoista
 3. Fleece + välikausihalare har vi använt. Men Noah har en galondräkt (byxor + jacka) som är fleecefodrade och jättevarma så mest använder jag det nu då det är både kallt och vått.

  VastaaPoista
 4. välikausihaalare + yllekläder. Vinterkläderna tar så otroligt mycket stryk före det är snö på marken att dom nästan är färdiga för soptippen när vintern väl börjar. När E var 1,5 så hade hon en lätt stoppad kurahalare som var helt guld!

  VastaaPoista
 5. Jag är känd för att alltid klä mina barn enligt andra FÖR varmt. Själv tycker jag att för mycket är bättre än flr lite. Nu kör vi som dom andra med fleece+välikausi+pipo+vantar+halsduk och högre lenkkare. Under har dom kortärmad+långärmad. Till nästa kommer långkalsonger.

  VastaaPoista
 6. Den av våra barn som springer omkring mer har fleecehaalare och en tunn välikausi där på. Den som är mer stilla har en tunn vinterhaalare. Så har de ännu inte super varma mössor eller skor, något måste man ju spara till att det blir ännu kallare...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!