26.10.2013

Kära vänner, använd reflex!

Jag tänkte påminna er om en grej. Nämligen reflex! Nu börjar det vara riktigt mörkt där ute. Idag kändes det faktiskt som det inte alls blev ljust pga. dimman.

Jag blir varje år förvånad över att det finns så mycket folk som går klädda i mörka kläder och inte använder reflex. Jag tror att det är något som man inte tänker på om man inte själv kör bil. När det är mörkt och vått så kan det ibland vara jätte svårt att se människor som planerar gå över vägen. Sedan finns det ju också dom som inte planerar utan bara går eftersom det är bilarna som ska stanna. Den dumheten fattar jag inte alls. Man ska aldrig lita på att bilisten hinner märka en, i synnerhet om man går klädd i svart och inte bär reflex. Livet är mer värdefullt än så!

Igår inhandlade jag lite vanliga reflexer och idag köpte jag några till som man kan fästa runt benet eller armen när man joggar. Jag fattar inte vart alla reflexer alltid försvinner under sommaren. Nästa vår ska jag se till att sätta dem i ett säkert förvar.

PS. I samma veva kan jag påminna er om att klockorna flyttar en timme bakåt nästa natt. Det blir spännande att se hur Kevin anpassar sig till den nya tiden.

2 kommenttia :

  1. Jaaa! Helt sjukt hur mycket människor det finns som inte använder reflex! Både jag, sambon & äldre sonen använder reflexvästar! Tycker det är jätte viktigt att synnas ute i mörkret. Reflexer är ju nog den billigaste livsförsäkringen som finns!

    VastaaPoista
  2. Håller helt med ang reflexerna. Förstår int att folk int fattar att jag som bilist inte ser dem när de springer över vägen i mörkret så anväd reflex!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!