21.10.2013

Lottokupongen

Idag hittade jag en gammal lottokupong i min plånbok som jag inte hade kollat upp än. "Nuuuu ska jag bli miljonär!" tänkte jag. Men nej. Jag är fortfarande inte en miljonär. Jag hade två rätt. Hur kan det vara så svårt att vinna på lotto?

Alla har vi väl drömt om att vinna på lotto. Och vi har funderat vad vi skulle göra för pengarna. Många skulle kanske välja att sluta jobba om de vann en riktigt stor vinst, men jag skulle nog inte göra det. Kanske jag skulle jobba deltid men jag skulle absolut inte sluta jobba.

Vad skulle jag göra med mina pengar då? Vi drömmer fortfarande om ett eget hus med egen gård.  Kanske skulle vi resa till något drömresmål? Kanske vi skulle villa dela med oss på något sätt till resten av vår familj? Kanske donera en summa till välgörenhet? Sätta in pengar åt Kevin inför framtiden?

Förr tänkte jag genast på en massa prylar som skulle köpas om jag skulle vinna. Men nu märker jag att det förutom huset handlar om andra grejer. Prylarna gör inte en lycklig. Det är människor och upplevelser som gör det. Men samtidigt behöver man pengar för att ha det bra. Så jag skulle gärna vinna på lotto, då skulle jag vara fri från ekonomiskt grubbleri. Visst skulle det vara skönt?

PS. Aijo! Jag skulle anställa en städerska direkt om jag skulle vara lite rikare.

2 kommenttia :

  1. Sannolikheten att ha 7 rätt:
    https://www.veikkaus.fi/fi/lottoTietoa?doc=LOTTO_TIETOA_PELITIETOA_NUMERO

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!