28.10.2013

Zombieee-eee-eee-eee-ooo.

Ugh. Jag fattar inte. Borde man inte vara piggare om man fått en timme mer? Nåja, det kanske inte gäller i barnfamiljer eftersom barnen har sina inre klockor som dom går enligt. Men vi har faktiskt fått sova riktigt bra, utom förra natten. Kevin var vaken några timmar mellan 01-03. 3jorn skötte natten men jag hade ju jättesvårt att sova ändå. Jag var astrött på kvällen men det tog typ 2 timmar innan jag somnade. Och sedan började Kevin yla direkt efter det.

Kevin och 3jorn hade sovit till 10 och Kevin hade också sovit en nästan 4 timmars dagssömn.

Jag kom hem från jobbet som en zombie och en snäll man som jag har så tog han Kevin med till matbutiken och jag han slumra för en stund under tiden.

Jag är så trött, så trött. Funderar faktiskt för att söka upp läkare eftersom jag aldrig känner mig pigg och energisk. Har inte gjort det på flera år. Prkl. Har någon av er erfarenheter av något liknande? Jag har ju varit till läkare en gång tidigare pga. detta. Då blev jag skickad till neurolog men allt blev på hälft eftersom jag blev gravid. I blodproven hittades inget. Så mystiskt.

7 kommenttia :

 1. Anton kekkuloi myös hereillä 01-03 välillä yöllä. Serkukset kuin ilvekset:) Me otettiin Anton taas meidän viereen (virhe!) ja se lähinnä keskittyi potkimaan mua leukaan ja Jania päähän. Lopulta kannoin pojan omaan sänkyyn ja se rauhottui sinne pienten itkujen jälkeen.

  Ei ole kiva, olla jatkuvasti väsynyt. Muistanko oikein vai olitko pirteämpi silloin vähähiilihydraattisella dietillä? Voisiko ruokavalio auttaa? Mua itseäni väsyttää hiilaripitoinen ruoka ja olen paljon energisempi, kun vain muistaisin syödä kalaa, avokadoa, pähkinöitä ja muita hyviä rasvoja. Kannattaa varmaan myös hakeutua uudelleen lääkäriin ja sulkea pois fysiologiset ongelmat. Ihan varmuuden vuoksi.

  Halaus!

  Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI teilläkin on kekkuloitu yöllä. Huokaus!

   No mähän aloitin sen karppaamisen turvotuksen ja ainaisen väsymyksen takia. Turvotukseen auttoi mutta ei hirveesti väsymykseen. Sen jälkeenhän mä sinne lääkäriin meninkin. Joo... pitäis kyllä mennä taas lekuriin. Mä vaan tunnen itseni niin luurosairaaks kun ei ne koskaan löydä mitään. Siis tietty hyvä että mä olen terve niitten mielestä mutta samaan aikaan en haluaisi uskoa että tämä olotila on jotenkin normaali ja että siihen ei ole olemassa helpotusta. Blää.

   Poista
  2. Ei pitäisi kyllä jatkuvasti väsyttää. Joku apu pitää löytyä. Tietysti nää teidän miehet ei aina tee nukkumista helpoksi ja se voi kanssa vaikuttaa :)

   M

   Poista
 2. Jag känner igen det! Iofs har vi ju massor uppvak på nätterna och extremt tidiga morgnar. Men även då jag fått sova har jag varit slut. Var till läkaren som ordinerade järntabletter (tycker det har hjälpt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm jo om man har en massa uppvak så är det kanske inte så konstigt att man är trött. Det behövs säkert ganska många hela nätter före det balanserar sig.

   Poista
 3. Lite off topic...men HUR får ni Kevin att sova så sent på morgnarna o så många timmar? Sover han typ 12-14 h i ett streck i egen säng? Jag har en exakt lika gammal son som aldrig sover mer än 9-10 h på natten o 1-2 h på dagen. Vet att man inte borde jämföra men ohjälpligt tänker jag att min son sover helt för litet. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nå hmm. På natten sover han 12 h för det mesta. Någon gång kan det bli lite mer och någon gång lite mindre. Men sen om han haft en vakningsession på natten så sover han sen ofta senare. På dagen sover han allt mellan 1,5h och 3 h, man kan inte riktigt veta vad det kommer att bli, men oftast kanske 2 h.

   Jag tror nog att sömn är väldigt individuellt. Precis som det finns vuxna som behöver mer sömn än andra så tror jag nog det gäller på småttorna också. Vissa behöver mer sömn än andra. Jag har hört om väldigt många i Kevins ålder som sover mindre än han, ja det lär t.o.m. finnas ettåringar som lämnat bort dagssömnen helt. Så nä, man ska nog inte jämföra :) DIn son sover nog säkert precis så mycket som han behöver? Eller verkar han hemskt trött hela tiden?

   Poista

Roligt att du kommenterar!