6.11.2013

32 år och 2 månader gammal

Jag vet inte varför men det är jätte många som anger sitt barns ålder i månader också efter att barnet fyllt 1 år. Jag tycker att det är jätte confusing om jag frågar någon hur gammalt dens barn är och så svarar typen att barnet är 17 månader gammalt. Ööööh... Är barnet då närmare 1 eller 2 år gammalt? Jag får börja räkna i mitt lilla huvud att 12 månader är 1 år, 13, 14, 15, 16 och 17. Hah! 1 år och 5 månader alltså!

Och den andra har redan börjat tala om annat medan jag räknat. Hehe! Jag har ju aldrig varit bra på matematik. 

Men nu är Kevin då alltså 1 år och 4 månader gammal. I vilken ålder börjar man lämna bort månaderna? Ååh det skulle vara så roligt om vi vuxna också skulle ange vår ålder med år och månader. "Hej jag heter Muffe och jag är 32 år och 2 månader gammal."

5 kommenttia :

 1. Jag höll på tills hon fyllde 2. Nu är det 2, lite på två, nästan två och ett halvt osv. Tyckte att 20 månader osv var ganska bra ok att säga, förstås nästan 1, 1 och ett halvt var med, men sen resteran sa jag i månader.

  VastaaPoista
 2. Nå det händer ju massor med utvecklingen per månad på små barn, men efter 1 år kan man väl skippa det? Eller säga "drygt ett år", "snart 1 och ett halvt" etc.

  VastaaPoista
 3. Det beror på vem som frågar. Om det är någon med ett barn i ungefär samma ålder säger jag mer exakt, typ 1 år och 8 månader, som E är nu. Är det någon med äldre barn eller utan barn säger jag ofta 1 och ett halvt år. Ännu som 3-4åringar har jag använt halva år, men sedan skippat.

  VastaaPoista
 4. Då L fyllde 1år slutade jag med det, då var det just "han är 1,lite på 1, 1,5år, fyller just 2år".. O då han fyllde 2år så sade jag bara två. Nu har det varit typ, han e 2år men fyller just 3år (om 3 veckor). Skulle själv bara blivit förvirrad och sagt fel ålder om jag endast skulle ha talat om månader (matte hör inte heller till min starkaste sida ;)).

  VastaaPoista
 5. Upp till 2 år tror jag att jag kommer att använda månader, sen blir det nog bara halva år till. Det är så stor skillnad på 1 och 2 år så tycker därför kanske att månader kan vara bra ännu. Men bara månader är nog för svårt för mig också att räkna :D

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!