23.11.2013

Om leksakskök

Jag har redan en tid tänkt att Kevin ska få ett leksakskök till julklapp (schhhh berätta inte åt honom!). Problemet är bara att jag inte vet vilket som skulle vara bäst. Det finns ju massor fina! Jag trodde att det bara finns såndäna plastiga färggranna klumpedunskök och ett sådant vill jag inte ha i vårt hem (det ska stå i köket så det passar ju inte alls in där). Men jag har hittat många fina leksakskök som är gjorda i trä.

Före jag började googla mer så tänkte jag att vi skulle skaffa Ikeas Duktig-kök. Jag tycker att det är ganska fint och Kevin verkade också tycka om exemplaret som finns på Svenska Familjecentret. Problemet är bara att det är ganska brett och det skulle kanske bli lite tight att få det att rymmas. Pris 89 euro.
Det här leksaksköket är sjukt fint, men helt för dyrt (175 euro). Köket är av märkte Kidkraft. Bilden från eurotoys.fi.

Ett vitt leksakskök från Micki är också fint. Pris 94 euro. Bild från eurotoys.fi.
Det här köket från Kidkraft är det finaste av dem alla. Men sjukt dyrt (220 euro) och för stort för att det ska passa in. Bild från eurotoys.fi.

Det här lekköket från Happy House är också helt okej och lite billigare (59 euro). Men jag skulle hellre ha ett skåp där nere var hyllorna är. Då skulle man kunna gömma köksleksakerna där inne vid behov. Bild från br-lelut.fi

Sen om man är väldigt händig av sig så skulle man ju själv fixa ett leksakskök. Kolla in dessa! Så sjukt fina! På Pinterest finns också fina självgjorda leksakskök.

Men nu undrar jag, får en 1,5 åring något ut av ett leksakskök eller är det först senare det funkar. Blir han en gourmetkock om han får ett kök? Borde kanske också köpa en leksaksdammsugare. Och en leksaksmopp! Hihii.

6 kommenttia :

 1. jag gillar OBH nordicas kök som dessutom har samma färg(chiliröd) som våra väggar i köket. Plus att det är ljud och ljus i det :) Jag tror nog att kidsen gillar fast än så länge är det nog roligare att hänga med oss i köket en ha eget, men det ändrar nog, tror jag!

  VastaaPoista
 2. Tycker själv om Brio-köket vi har. Det påminner lite on Micki köket, men då har man ju ingen "mikro". Det kan man ju också hitta ganska förmånligt t.ex. via Honkong. -Maria

  VastaaPoista
 3. Här har du ett bra erbjudande! Vi har än så länge bara spisdelen men det blir ju bra med båda två bredvid varandra! http://lekmer.fi/lelut/melkein-oikeasti/kauppaleikit/brio-hella-allaskaappi-musta-paketti#L3NpLXNlYXJjaC1wcm9kdWN0LWZpL3Byb2R1Y3QtbGlzdC1zZWFyY2gvcHJvZHVjdC1saXN0OyM7cHJvZHVjdF9rZXk7MTAzNDk1ODsjOyM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Också Micki-köket du länkat till finns på leker på erbjudande! 70 euro!

   Poista
 4. När dottern var lite hade hon ett "plastigt" kök som idag står ute i lekstugan. Funkade bra på den tiden, men numera gillar jag det inte... Noah gillar att kocka och alla gånger vi är på IKEA stannar han vid deras kök och kommer inte vidare. Så det blir ett Ikea kök åt honom till julklapp.

  VastaaPoista
 5. Kolla på huuto! 1.5 är perfekt ålder för lekkök! Då just älskar dom koppar, tallrikar, kannor, dörrar som öppnas och stängs - och att imitera vuxna.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!