12.11.2013

Om paddor och e-böcker

Jag skrev tidigare att jag skulle återkomma till mina iPad-funderingar. Jag köpte alltså en iPad förra veckan som jag funderat länge på. Jag har egentligen tyckt att paddor är helt onödiga. Om man redan har en iPhone och en relativt liten laptop så har jag inte förstått idén med en iPad.

Men nu har jag funderat om. Jag älskar ju böcker. I synnerhet pocketböcker. Jag köper ganska mycket av dem. Jag har en stor hög med pocketböcker här hemma som jag inte verkar bli av med. Jag säger alltid åt våra gäster att de ska ta med sig böcker när de går men högen minskar ändå inte märkvärdigt. Och de är svåra att sälja vidare. Inte gör jag ju något med böckerna nu mer när jag läst dem.

Så nu har jag blivit intresserad av e-böcker, därav iPadköpet. E-böcker kostar ju helt sjukt mycket. En bok som redan getts ut på pocket kostade 18 euro som e-bok. Det är ju helt sjukt. Jag hoppas att priserna skulle komma ner när e-böcker blir vanligare. Men man kan låna e-böcker från biblioteket och det ska jag nu testa när jag har tid.

Det enda jag oroar mig för är själva läsandet, att hur det ska fungera från en skärm. Jag har läst att ljuset från paddor och smarttelefoner aktiverar hjärnan vilket gör det svårt att somna. Så får se.

Har ni erfarenheter av att läsa från paddor? Hur har det fungerat för er?

Studier pågår.

6 kommenttia :

 1. Jag har läst några böcker på min tab o är riktigt nöjd! Har en 10.1 tums o tycker den känns bra. Har köpt några böcker o lånat några, o håller med om att e-böcker är svindyra trots att de absolut borde vara billigare! Tycker ju det logiskt sett borde vara billigare med onlineböcker än pappersböcker...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag tycker också att det skulle vara logiskt att e-böcker skulle vara billigare än vanliga. Men som sagt, kanske e-böcker är en så ny juttu att det ännu inte blivit billigare. Vi hoppas att dom blir det!

   Poista
 2. Momsen på e-böcker är betydligt högre, typ 17 jämfört med 9 på fysiska böcker (minns inte exakta siffrorna). Hence det höga e-bokspriset tyvärr. Fast å andra sidan är det väl det som räddar fysiska böcker för tillfället, vem vet?

  Jag älskar att läsa e-böcker på min Kindle, framför allt på resor, men det går ju inte på paddor pga bakgrundsljuset. Ändå skulle jag vilja ha en padda också...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmjag vet inte vad en Kindle är. Måste googla :)

   Poista
 3. Du kan låna massor med allt´möjligt via bibbans nätsystem. www.helmet.fi
  //Armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepps jag har redan lånat därifrån. Synd att inte allt finns i e-boksformat.

   Poista

Roligt att du kommenterar!