26.11.2013

Sjuk av att jobba?

Alltså det här är hemskt. Jag tycker ju väldigt mycket om att vara tillbaka på jobb men jag blir sjuk av att jobba! Jag började få en massa problem kort efter att jag var tillbaka på jobb. Först tänkte jag inte desto mer på att det skulle ha med jobbstarten att göra. Vi har väldigt bra hälsovård på jobbet och jag har blivit undersökt och tur nog har det inte hittats något värre. Åtminstone inte ännu. Undersökningarna är nog på hälft.

Men nu har jag börjat fundera mer på mina symptom och på tidpunkten då allt började. Och nu börjar jag faktiskt bli övertygad om att det är jobbet som gör mig sjuk. Nå, inte jobbet i sig, men sittandet på jobbet.

Jag har ju varit väldigt rörlig det senaste året när jag varit hemma. Jag har inte sportat massor eller så men jag har sällan haft tid att sitta stilla längre tider. Kroppen reagerade genast på förändringen när jag började jobba. Plötsligt sitter jag flera timmar per dag.

Jag har ont i magen, svullenhet och matsmältningen verkar inte fungera så bra när jag sitter så mycket. Jag har också fått problem med huvudvärk och armar som domnar bort vilket jag tror att har att göra med nacken vilket i sin tur har att göra med sittställningen.

Voi suck en sådan chock för kroppen det blev! Nu hoppas jag verkligen att vi hittar lösningar som får mig att inte känna mig sjuk och dålig konstant. Det är inget kul!

Har någon annan upplevt något liknande? Hurdana lösningar hittade ni?

3 kommenttia :

 1. FIck helt samma. Eller i själva verket blev det så illa att hela ryggen gick i lås och jag fick bli skickad till en OMT-fysioterapeut utanför huset då inga traditionella knep hjälpte. Så hoppas du inte låter det gå så långt! Du kan be att få ett bord som du kan höja och sänka. Kontakta fysioterapin och förklara läget. Ett sånt fick jag, och en sadelstol. Så försökte jag en tid med en äggklocka som jag satt på och då den ringde måste jag stiga upp och göra något. Det funkade inte helt då den förstås alltid ringde då jag var koncentrerad på något som jag bara måste göra till slut först.... och så blev det inte av. Ha en keppijumppakäpp vid din arbetsstation. Då du tar en tankepaus kan du ställa dig upp och jumppa med den. Ta alltid trappan istf hiss. Cykla/spring till/Från jobbet (sen då vädret tillåter, hoppas du har cykelstol för Kevin, helt huippu grej!). Hmm. Kommer inte på nåt mer just nu. Men I feel you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Åååh tack Puva för tipsen! Jag ska definitivt kontakta fysion! Alla dina tips är huippubra!

   Poista
  2. Beskriv i synnerhet hur drastisk skillnaden är nu då du börjat jobba och betona att du skulle vilja förebygga framtida problem. Dom är nog ganska bra på kartan med hur vi arbetar och vilka medel som finns att använda :) Tips: Skaffa en sån där tight reppu man kan ha på ryggen då man springer o ha byteskläder i den - du kan ju åka metro till typ Fiskhamnen o springa därifrån :) Jo, och så brukar jag också använda musen med vänster hand då jag surfar. Det tar ett par dagar att vänja sig men då jag bara klickar runt gör jag det med vänster hand, att klippa går inte att göra spegelvänt med alla kortkommandon - men det hjälper nog mot handjumitus!

   Alltså kontorsjobb, det är ju så ansträngande, just för att man bara sitter stilla. Orsaken till varför jag är sjukskriven sen vecka 26 :-/

   Poista

Roligt att du kommenterar!