9.12.2013

Dagistantdejten gick bra

Idag hade vi dagispersonal på besök hemma hos oss. Kevins egenvårdare verkade riktigt trevlig så jag behöver inte vara nervös för det längre. Kevin kommer att vara näst yngst i gruppen och dom kommer bara att vara två stycken som börjar efter årsskiftet.

Jag hade tusen frågor som jag skulle fråga, men jag var dum nog och hade inte skrivit upp något. Så jag glömde hälften. Nå, det klarnar säkert.

Kevin har ju nästan alltid varit universums mittpunkt med de vuxna som han umgåtts med. Det kommer nog att vara en chock för honom att måsta dela på uppmärksamheten.

Det jag är mest orolig över just nu är dagssömnen på dagis. Det var ju då när vi flyttade Kevin i eget rum som vi fattade att han behövde eget lugn för att sova. Efter det har vi sovit bra. Han sover med stängd dörr och det brukar vara ganska tyst och stillsamt när han sover. På dagis ska han plötsligt sova i samma rum med 12 andra barn. De har inga spjälsängar så han ska sova i en vanlig säng. Hur ska han hållas där? Kommer han ens att fatta att det är en säng?

Hur har era barn anpassat sig till sovandet på dagis? Och är era barn lättstörda eller sover de igenom allt?

12 kommenttia :

 1. V har nu varit drygt 3 månader på dagis. Dagsömnen blir oftast kort, för han vaknar genast om ett annat barn har ljud. Det betyder att han ibland sover 50 min och ibland upp till två timmar. Oftast blir det en dryg timme. Hemma på veckoslutet sover han sedan 2-3 timmar. Överraskande bra orkar han ändå hela dagen och är pigg och glad på dagiset :)
  Dagis starten var nog jobbig för oss alla, men vi vande oss nog ganska fort. Lycka till!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ugh jo det kommer nog att bli tungt. Kevin brukar ju reagera på förändringar med sömnstörningar så trötta kommer vi alla att vara. Men tur att det gått bra för er! :)

   Poista
 2. Vår son började som 9 mån hos dagmamma (3andra barn fanns där till). Han hade alltid sovit ute i vagn, enda gången han sov inne var om han var sjuk och då sov han inte alls lika bra. Nu skulle han plötsligt sova inne på dagarna mån-fre.. Var fundersam hur det skulle gå. Men bra gick det! Sov utan problem. Även då han någon gång hamnade till reservdagvården (11barn till) sov han bra :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Låter bra! Kevin har ju sovit inne sedan i somras så hoppeligen är det då pikilite lättare för honom att vnja sig än om han skulle ha sovit bara i vagnen.

   Poista
 3. På Alicias dagis sover de barn som sover dagssömn ännu, ute i egna vagnar, vilket passar perfekt för oss då Alicia inte kunnat sova dagssömner inne innan nu. Dessutom tror jag nog att de flesta barn anpassar sig ganska fort, han kommer nog att vara passligt trött efter maten och allt lekande så han kommer nog att sova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! På vårt dagis sover ingen i vagn. Dom får inte lämna ute barnen sa föreståndaren. Det skulle ju vara bra om en del sov ute så skulle det vara mindre hössligt i sovsalen. Fast det kanske skulle vara svårt att hålla reda på alla om en del sov ute och resten inne :)

   Poista
 4. Vi hade dagisstart vid årsskiftet och då var vår dotter ungefär lika gammal som Kevin kommer att vara när han börjar. Dagsvilan var något vi också grubblade över på förhand men den har gått över förväntan, hon har till och med börjat sova bättre under dagsvilorna hemma på helgerna sedan hon började dagis. På vårt dagis är det alltid någon i personalen som är kvar i rummet medan barnen sover så ingen kan smita. Och de andra barnen visar ju modell för hur man ska sova, så förhoppningsvis går det bra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Åh så skönt! Hoppas det är en lika stor succé för oss :)

   Poista
 5. Jag funderade också mest på dagssömnen men bra gick det. Att sova i vanlig säng är inget problem, dagispersonalen är där hela tiden och ser till att de hålls i sängarna. Oftast sover Adde bara en timme men ibland har han sovit längst fast alla andra vaknat och haft ljud omkring. Kevin kommer nog att vänja sig snabbt. Men var förberedda på att han är väldigt trött i början när allt är så nytt och han säkert sover mindre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo stackarn kommer nog att vara helt slut i början. Men vad bra att det gått så bra för Adde! :)

   Poista
 6. För V gick det också bra. Från att enbart ha sovit ute i vagn om dagarna gick hon över till att sova i sovsalssängen helt utan problem. Det var bara då vi skulle vänja henne vid dagis och jag försökte få henne att somna i sovsalen som hon blåvägrade, följande dag hade personalen fått henne att somna efter 5 minuters protest. Hon var nog dödstrött till en början och sov alltid maxtid, vilket jag fann otroligt eftersom det alltid hade varit en sån ansträngning att få henne att sova tillräckligt länge. Bra ska det gå för Kevin!

  Puva

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!