22.12.2013

En julhälsning (med ett barn på)

Vi publicerade just vår julhälsning på Facebook och jag tänkte publicera den också här på bloggen. Jag önskar er alla en riktigt god och fridfull jul!


Jag har ju alltid hört till dem som inte har fattat det där med att skicka julkort med foto på ens barn på. Nu har jag nog ändrat mig till att om fotot är antingen roligt eller snyggt så är det jees. Fattar fortfarande inte riktigt det att man sätter tomteluva på sina snoriga ungar, sätter dem på soffan och sitta och sedan fotar en underexponerad bild. Det är för det mesta ganska fult. Men alla gör som dom vill. Nu på "äldre dar" blir jag nog glad över varje julkort. Och lite extra glad faktiskt om julkortet pryds av ett barn som man känner. Times change.

12 kommenttia :

 1. Tänkte nog lite lika i jag själv fick barn. Nu tycker jag det är roligt att se hur glada vissa blir över ett julkort med pojkarna på, speciellt de äldre och de som inte ser pojkarna så ofta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepps. Men jag antar att det är mest släktingar och vänner med familj som uppskattar dessa julkort. T.ex. min mamma skulle bli helt ifrån sig vad än det skulle vara på vårt julkort bara det skulle innehålla Kevin :) Men alla singelvänner kanske inte blir lika ifrån sig. Fast jag har nog också hört folk med familj säga att dom inte fattar varför folk skickar fula bilder på sina ungar vid jul :P

   Poista
 2. Än en gång tänker jag helt lika! Älskar kort med bekanta barn på, men förstår mig inte på kort med suddiga, misslyckade foton. Liksom skit samma, bara tomteluvan är på. Vi skippade tomteluvan, eftersom de bilderna inte lyckades och valde några andra random bilder. Era foton är ju helt fantastiska! Tror jag ska fråga om 3jorn kan ta Islas ettårsfoto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fråga bara :) Nu vet jag ju att det är lätt för mig att säga när jag har en fotografman som har bra utrustning. Men jag tror nog man kommer långt med bara en pokkarekamera, ljus och kreativitet också.

   Poista
 3. Bloggläsare23.12.2013 15.17

  Jättefina bilder! God Jul till er!

  VastaaPoista
 4. Jag igen uppskattar att folk vill sprida glädje på julen genom att orka klä upp sina barn och fota dem. Vi med små barn vet ju hur galet svårt det är. Om ungarna sen råkar vara lite snoriga eller röra på sig under fotandet spelar ingen roll. Här om någonstans är det väl tanken som räknas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja visst är det tur att det finns folk som uppskattar också eftersom det är så många som skickar dylika kort. Och du har rätt, det är tanken som räknas. Men sen igen, om det är hemskt jobbigt och stressigt så varför orkar man ens. Och sen liksom att skicka en misslyckad bild… njaee, jag skulle nog inte göra det. Då skulle jag gå och köpa färdiga kort istället. Fast nu har vi ju inte lyckats skicka några riktiga kort på åratal så kanske jag inte ska säga någo :)

   Vi har fortfarande två fina kort på kylskåpsdörren från förra julen. Båda med barn och, ena fin bild och rolig idé och andra fin bild och gullig bebis. Och det är jätte roligt att se dom varje dag.

   PS. Ert kort var helt supergulligt! Jag diggar Ivars min. En riktig lillbuse! Och Alvas pepparkaka passade ju bra in i bilden. Hon ba: Omnomnom! :) Tusen tack, det finns på väggen och Kevin studerar kortet varje dag. Kanske vi också får skickat kort nästa år :P

   Poista
 5. NÅJÅÅÅ JÅÅÅ. Nog blir jag glad av ett snyggt foto på Kevvan. <3
  God JYYYYL-kramar!

  VastaaPoista
 6. Otroligt fint julkort av er Kevin!

  Tror mig höra till kategorin som skickar mörkt julkort med rörlig unge iklädd tomteluva (dock inte snorig den här gången) :) Så himla svårt att få till ett bra kort med en snabb 1½- åring i en halvmörk lägenhet. Vet dock att flera väntade glatt på att få just det kortet i postlåda. Och det är ju tanken som räknas.

  Vi har ju så olika tankar om vad som är viktigt i livet. För mig är det t.ex. viktigt att servera och göra mat som är BRA mat. Skulle aldrig få för mig att t.ex. servera födelsedagstårta från frysdisken innehållande en massa E- tillsatser. Men sen igen.... Vi gör alla så gott vi kan och det är ju tanken som räknas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Han är nog fotogenisk, vår son :)

   Men vilken underlig jämförelse, mat och julkortsbilder :D Som om det skulle ens spela i samma liga. Nog är väl mat alltid viktigare.

   Poista

Roligt att du kommenterar!