28.12.2013

Ett år sedan sömnskolan

På tal om sömn. Jag insåg just att det nu är ett år och några dagar sedan vi började sömnskola Kevin. Han var ju en helt hopplös sovare, väckning med 2 timmars mellanrum och vi höll på att gå in i väggen. Så på juldagen förra året flyttade han in till sitt eget rum och vi sömnskolade honom med Tassu-metoden. Det blev bra resultat på bara några få nätter.

Kevin var 6 månader gammal då och jag fattar nog inte hur vi skulle ha genomfört sömnskolan om han varit äldre. Han är ju ganska aktiv och härjar på innan han somnar, så någon tassumetod skulle nog inte ha fungerat senare.

Om det finns någon som har sömnskolefunderingar så kan man gå och läsa mina sömnskoleskriverier under taggen sömnskola. Lönar sig kanske att bläddra bakåt och börja med det äldsta inlägget för att det ska make sense.

Och ja, vi sover fortfarande bra. Ibland kommer sämre nätter (oftast då när det hänt saker utöver det vanliga under dagen, Kevin reagerar nästan alltid på rutiner som rubbas). Jag är lite orolig över hur dagisstarten ska påverka sovandet.

En liten pyjamaspojke.

2 kommenttia :

 1. Starten är ju över sen och det blir snabbt vardag. Säkert kan det bli lite sömntrubbel till en början men dagarna på dagis är bara rutin på rutin, och barn lär sig jättesnabbt hur det mönstret funkar. Det går säkert bra om en tid!

  -puva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vi hoppas att det går över snabbt. För en chock kommer det ju nog att vara för honom.

   Poista

Roligt att du kommenterar!