3.12.2013

Första tandläkarbesöket

Idag hade Kevin tandläkarpremiär. Det var ettårskontrollen, som blivit ganska sen, han har ju inte typ haft några tänder förrän nu, hah. Tyvärr var jag inte med (buhuuu tänk att jag missade hans första tandläkarbesök!).

3jorn sa att det hade varit hurja förhör. Av någon orsak ville dom ha mitt socialskyddssignum (ingen aning varför!) och 3jorn kom ju inte ihåg slutdelen. Eftersom 3jorn inte visste skillnad på tuttipullo och nokkamuki på finska så svarade han fel. Han svarade att Kevin dricker ur tuttflaska så vi fick minuspoäng. Nå, det var väl i samma konkurs med tutten.

Nå, vi fick annors helt bra feedback eftersom Kevin inte dricker saft och inte äter godsaker egentligen alls. Han äter inte heller utanför de utsatta mattiderna så tänderna får vila emellan.

Kevin tyckte inte om att bli undersökt i munnen och försökte bitas, minuspoäng igen. Hah.

Tandläkaren rekommenderade fluorpastiller, men jag vet nog inte hur Kevin ännu ska kunna äta dem. Han kan ju liksom inte suga, vad jag vet. Jag tror att han skulle sluka dem hela.

Men riktigt bra klarade sig mina två herremän på tumis i tandläkaren.

7 kommenttia :

 1. Dricker Kevin inte alls mjölk? Hur äter han sitt d-vitamin? Trodde också att vår ettring inte kan äta sugtabletter men tji fick jag, det går ju hur bra som helst.

  VastaaPoista
 2. Alltså är det dåligt att dricka mjölk? Frågar en som inte fattar alls och alltid trott att barn behöver mjölk och det som finns i :)

  VastaaPoista
 3. HAHAAHAA!!! Saaaaft sku det vara! H:Trötthuvu

  VastaaPoista
 4. Tror det ska stå saft, eller hur? :)

  VastaaPoista
 5. Prova med Hakkarainen tabletter och i början delade vi dem i fyra, så han dick en fjärdeldel av tabletten, sedan halva och nu redan en längre tid hela :)

  VastaaPoista
 6. Vår son vägrade öppna munnen men när han väl gjorde det bet han också sköterskan så att hennes gummihandske sprack! Antar att vi också fick minus i bolen. :)
  Vi provade Herra Hakkarainen pastiller och det gick hur bra som helst. Killen fattade genast hur man skulle göra. I samma veva övergick vi till d-vitamin i tablettform.
  -Mamma P-

  VastaaPoista
 7. Kanske vi måste testa detdär Hakkarainen :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!