12.12.2013

Julgubbslurendrej

Idag såg Kevin julgubben för första gången irl. Julgubben hade nämligen kommit från Korvatunturi till vår S-Market där han satt och delade ut godis. Kevin satt och stirrade. Och stirrade. Och stirrade. Och han såg väldigt skeptisk ut. Nästan så det kändes som att den stora julgubbslögnen inte kommer att gå igenom hos oss. Nå, det återstår att se.

"Vem är du och varför har du bomull under hakan??"

På tal om den stora lögnen. Kör ni alla med den? Visst, det är ju en fin story och så men jag är ändå på något sätt kluven. Kevin kommer ju att få veta att vi har ljugit för honom och hur känns det för honom sen? Jag minns inte i vilken ålder jag själv fattade grejen och jag har säkert inte blivit traumatiserad av lögnen eftersom jag inte kommer ihåg när det blev avslöjat.

Å andra sidan skulle det vara så skönt att i många höstar kunna använda sig av "Du måste vara snäll nu och göra som jag säger eftersom tomtarna rapporterar till julgubben."

6 kommenttia :

 1. Vi säger att det är en saga som alla kan och så spelar man teater på julafton. Så när någon har blivit rädd för tomtemasken har vi tagit bort den och fortsatt. Alla som vill vara tomtar och komma med julklappar tillsammans med julgubben får det. Problemet är nog när de diskuterar med sina kompisar. Jag vill ju inte förstöra för någon annan, så jag har sagt att man alltid ska låtsas att det är på riktigt. Fördelen är helt klart att jag helt öppet kan paketera och handla julklappar åt andra. Barnens egna är förstås hemliga. De får också ge något åt varandra och fundera vad olika människor kunde uppskatta. Jag är helt nöjd med vårt sätt. Helt hypotetiskt kan man säga åt barnen att man inte får lust att handla julklappar åt dem ifall de bråkar...

  VastaaPoista
 2. Visst talar vi om tomtar, om var det bor och vad de gör och hotar också lite med dem. Julgubben har vi däremot (ännu?) inte funderat så mycket kring och han kommer nog aldrig att besöka oss, åtminstone så att barnen träffar honom.

  VastaaPoista
 3. Joo, denhär julsagan är nog till stor hjälp hela hösten ;). Då det skriks "vill haaa" kan man alltid svara "ja, det kan du önska dig till julklapp". Då det bråkas kan man använda sig av "tomtarna tittar". Pojkarna är 3&5år och om själva julgubben har det inte kommit så mycket frågor. Det dom hört om julgubben kommer från dagis och tv. Jag vill inte heller ljuga utan har svarat typ "ja så sägs det, jag vet int".

  Vi såg en julgubbe vid Stockas fönster och pojkarna var inte alls imponerade eller intresserade. Misstänker att Antony inte kommer att vara övertygad på julafton och Adam kommer att höra det. Hos oss är tomtarna en större juttu.

  VastaaPoista
 4. Hej, Jonna. Dina barns namn lät så bekanta och sedan kom jag ihåg. Minidiscot i Maspalomas. Kanske det är härifrån vi trodde vi hade träffats?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad roligt Anna, hej på dig!!! Hoppas resan hem gick bra. Vi njöt ännu några dagar till av fint väder. Denhär veckan har dom visst rekommenderat turister att stanna inne pga blåst/storm, så vi hade ju ganska tur med tidpunkten :) Har du en blogg?

   Poista
 5. Nej, jag bloggar inte. Har nog tänkt börja ibland, men inte gjort det. Såg sedan då jag redan kommenterat här att du ju har en. Så vi kan ses där. Bra att ni hann undan ovädret, tänkte på er då det var i nyheterna och undrade om ni redan var hemma.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!