30.12.2013

Ledigheterna förvirrar Kevin

Jag har ju redan många gånger skrivit om att Kevin reagerar med att vaka när dagen inte löper som vanligt. Tänkte skriva mer om det.

När jag började jobba undrade vi hur han alltid kunde skrika antingen lö-sö natten eller sö-må natten. Annars skrek han aldrig men varje veckoslut gjorde han det. För en tid sen kom jag fram till att han ju måste reagera på förändringen som sker på veckosluten, dvs. jag är hemma. Jag har inget minne av att det skulle ha varit lika regelbundet när 3jorn jobbade, eller då fattade vi bara inte det.

Nu när det har varit julhelger så verkar Kevin också reagera på att alla dagar blir lite olika gällande vem som är hemma. Först var jag hemma i fyra dagar. Sen jobbade jag en dag. Sen var jag hemma två dagar. Sen jobbade jag igen en dag. Och nu blir det ledigt igen. Det blir liksom hackigt och han verkar reagera på det med att vaka. Idag hade han som tur sovit till 9 utan vaknanden, föregående natt tog visst lite på krafterna.

En annan sak som jag reagerat på de senaste dagarna är att han är helt fast i mig. Eller liksom när jag är hemma och står t.ex. och diskar så springer han hela tiden och visar upp olika saker åt mig och söker kontakt. Han vill också komma upp i famnen och han har ju aldrig varit en famnbebis. Jag försöker hela tiden ge honom uppmärksamhet, tala med honom, läsa böcker och leka. Just nu trivs han inte alls för sig själv som han tidigare gjort.

Sen när vi alla tre är hemma så visar han väldigt ofta på mig (mamma), sedan på 3jorn (pappa) och sedan på sig själv (sitt bakhuvud) som att han menar att nu är vi alla tre hemma.

Stackarn måste nog vara lite förvirrad. När är morsan hemma och när försvinner hon?

Det här betyder "Kevin".
Idag åt vi ute. Det var stressigt som vanligt men gick förvånansvärt bra.

1 kommentti :

  1. Nåmen :/ Adde är lite liknande. När jag är ensam med honom går han bara runt och frågar efter pappa hela tiden. Och så vill han vara i famnen. Man kan inte göra någonting just nu utan att han kommer och hänger i benet och ska upp. Men det går väl om :) Hoppas Kevin vänjer sig med alla nya rutiner sen.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!