28.12.2013

Melatoninräddningen

Jag har tidigare skrivit att jag har insomningsproblem. Jag tror de började någon gång förra våren. Ibland är det bättre och ibland är det sämre. Nu har det varit en sämre period redan länge. Det kan lätt ta över en timme före jag somnar fast jag är astrött och ögonen svider. Jag kan gå i säng hur tidigt som helst men sen somnar jag ändå först närmare 01-02. Och sedan ringer klockan 6:30. Har varit trött som bara vad eftersom jag fått hälften av den sömnmängd jag behöver.

I förrgår blev jag riktigt arg. Jag snurrade runt i sängen i ca. 1,5 h. Alltså det är så frustrerande. Igår kväll tog jag en melatonintablett för att testa om det hjälper (senast jag testade så hjälpte det inte, hamnade bara i ett konstigt halvsovande tillstånd). Och jag somnade nästan direkt och sov ända till morgonen. Herregud så skönt att somna utan att behöva vända och vrida på sig.

Men sen igen, behöver jag melatonin för att jag ska somna? Jag skulle ju verkligen inte villa ta sådant varje kväll.

1 kommentti :

  1. Jag har också haft sömnsvårigheter (svårt att somna på kvällen eller svårt att somna om då jag vaknar på natten). Tidigare har jag tagit insomningsmedicin men det är ju aldrig bra att hålla på med sånt och speciellt inte med barn som vaknar. En kompis rekommenderade melatonin och mig har det verkligen hjälpt! Nu tar jag dem sällan, för mig fungerar det lugnande ren att veta att jag har dem i hyllan och kan ta om jag behöver. Ofta har man ju hamnat i en ond cirkel då man är så trött och sen stressar över om man ska kunna somna i kväll, osv. Så prova melatonin! (det lär inte vara någon risk för beroende eller rubbning i den ena melatoninproduktionen om man tar sporadiskt!)

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!