9.12.2013

Namnmärkning av kläder

Jag insåg just att vi måste börja märka Kevins kläder som dårar. Allt ska tydligen märkas. Men jag har redan funderat ut en strategi.

Jag beställde tygnamnlappar som jag kommer att sy fast med några stygn på ytterkläderna och på mer värdefulla kläder. Sedan har jag hört att man får tygtejp från apoteket som duger bra att skriva namnet på. Det mesta märker jag säkert på det sättet.

Det verkar ju vara så att återförsäljningsvärdet på barnkläder sjunker om man skriver namnet i dom. Så därför tänkte jag sy namnlapparna på vissa kläder så att man får bort namnet senare. Sen är det ju så att vi säkert borde se till att ha bra användningskläder till dagiset, som inte behöver vara av det finaste slaget. Jag tänkte ta en loppisrunda och slå till då rean börjar.

Hurdana strategier har ni haft?

7 kommenttia :

 1. Vi har bara 8 barn i pojkarnas grupp, så har int satt namn på annat än regnkläder som alla är ganska lika. Haalare behöver man knappast sätta namn i. Kläder som kan förväxlas är väl typ vantar, kalsare o hm verkkare. Tycker nog tanterna kan hålla reda på vilken skjorta tillhör vem. Beror säkert lite på hur många i gruppen som är samma storlek.

  VastaaPoista
 2. Vi har bara märkt ytterkläderna, alltså regnkläder, halare, handskar, stövlar. Halaren är nog egentligen onödig, men resten har alla väldigt lika. Men vår Adde är minst så om de inte kan hålla reda på hans kläder är det konstigt :) Sen har vi inte de bästa kläderna på till dagis, för en del dagar ser han ut så tusan när han kommer hem :)

  VastaaPoista
 3. Märk allt! När barnen alla klär av sig inför vilan och kastar kläderna huller om buller finns det ingen chans att veta vems som är vems (kasta kläder omkring sej är nämligen skoj). Sen säger de små alltid "ja" när man frågar om något plagg är deras. Blir jobbigt om flera barn far hem med varandras kläder, en klädbytarcirkus som tar flera dagar att reda ut. Sen kan det ibland också vara vikarier på jobb som inte känner igen barnens kläder. Så märk allt (säger hon som jobbar på dagis).

  VastaaPoista
 4. Namnlappar.se !!! Helt vinnare, sitter hur bra som helst i tvätten om man sätter på tex tvättlappen eller storlekslappen. Tänkte först sy, men nej, klisterlapp var räddningen. Sen när vardagen tar i, ni tar fram rena kläder på morgonen och märker arr de saknar lapp (ny st på kläderna tex) är räddningen klisterlapparna! På vårt dagis var det nog "krav" att märka allt, annars kan man nog räkna med att kläder och saker försvinner.

  VastaaPoista
 5. Jag förstod nog att de önskade att vi skulle märka alla kläder. Jag har inga krav på att dom ska känna igen omärkta kläder, jag tycker det känns ganska mycket begärt. Jag vill gärna ha hem våra egna kläder så jag märker väldigt gärna allt. Kan nog tänka mig att dom är flera i storlek 86 på dagiset.

  Pia jag måste kolla det där med namnlappar.se. Kan nog tänka mig att tygtejpet från apoteket kör samma sak men att det är billigare. Måste kollas! Tack för tipset!

  VastaaPoista
 6. Vi har nog bara skrivit in namnet i alla kläder med penna/tusch. På många kläder finns det ett ställe som är meningen för namn som det bra ryms flera namn på. Det jobbiga är skor och yllesockor.
  Det lönar sig nog att märka allt och att själv ha koll på vad som borde finnas på dagis och genast ta upp om något saknas. Men vissa saker försvinner ändå, fast det verkligen är frågan om någon enstaka vante för vår del på 2,5 år, och det förstår jag nog bra. Personalen har tillräkligt att hålla reda på och jag vet att de på Alvas dagis gör sitt bästa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ganska bra om det försvunnit så lite! En eloge till dagispersonalen :)

   Poista

Roligt att du kommenterar!