28.12.2013

Polarn o. pyret-shopping

Som många av er vet så gillar jag Polarn o. Pyrets barnkläder. Underligt nog så har Kevin ganska mycket Pop-kläder fast jag aldrig köpt ett enda normalprissatt plagg. För sanningen är ju att dom är ganska mycket dyrare än t.ex. Kapp Ahls barnkläder.

Hur kan Kevin ha så mycket Pop-plagg då? Jo jag slår alltid till på rea. Han får ofta Pop-plagg i gåva. Och så har jag bongat kläder på loppisar (mest på Facebook).

Igår köpte jag också några plagg på rea när vi var i Itis. Bl.a. dessa två skjortor och en lite tjockare variant som jag inte hittade på webben. 


Det jag inte tänkt på tidigare vad gäller Pop-plagg är att de ju verkar vara miljömedvetna samt medvetna om gifter och kemikalier i tyger. Dessutom är plaggen hållbara och företaget ordnar själv Second Hand-evenemang där folk kan sälja vidare sådant som blivit för litet. Så många pluspoäng får de och kanske det är värt att betala lite mer?

Undrar ifall Kapp Ahl eller Lindex har något humm om vilka kemikalier som finns i deras barnkläder?

Jag läser förresten Den onda badankan just nu. Många insikter har jag fått och ett inlägg om det kommer senare på bloggen. Ganska skrämmande saker men jag tycker ändå det är bra att vara medveten om vad vi själva kan göra för att minska på kemikalie- och giftbelastningen som våra barn bär i sina små kroppar.

7 kommenttia :

 1. Jag är så sur då jag mitt i allt julfiras helt har förträngt att reorna börjat. Jag skulle ju ha en ny windfleece men nu är alla storlekar redan slut :( Det blir att fortsätta hänga på fb loppisarna bara :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag tycker det fanns ganska mycket windfleecar i Itis för några dagar sedan. Jag funderade också på att köpa men köpte inte. Vilken storlek tänkte du köpa åt Adde? Kevin har en 80a som fortfarande passar, dom verkar vara ganska stora till storleken.

   Poista
 2. Nåjoo jag skulle ju ha en från nätet, har inte möjlighet att åka nånstans nu :/ Vi har också en 80 som vi har haft hela sommaren och som passar ännu. Funderade först på 92 men de är så stora så han kanske drunknar i den. Fast den vi har nu började han ju nog använda långt före han hade storlek 80 annars. Så jaa, haha kanske 86 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Det är nog svårt! :D

   Poista
  2. Vill du att jag ska kolla om det finns kvar i Itis? Försöker hinna dit imorgon. Tror dom är på 30% rea om jag kommer ihåg rätt. Såg också en limegrön 86a på Popitus-FB-kirppisen som kostade 30 euro om jag minns rätt.

   Poista
 3. Oj det skulle vara jätte snällt! Men ta absolut ingen stress för det. Jag skulle vilja ha en ljusblå (topaz?) storlek 86. Den limegröna gillar jag inte riktigt. Skulle helst ha någon blå, eller kanske mörkare grön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag skickade just meddelande åt dig via FB. Finns säkert i Muut-mappen.

   Poista

Roligt att du kommenterar!